Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

"Madama Butterfly" izrāde, izmantojot Alvja Hermaņa režiju, Dženovas operā piedzīvo furoru

© Kaspars Krafts/f64

Dārdoši aplausi pavadīja Dženovas Karlo Felice teātrī iestudēto "Madama Butterfly" pirmizrādi, kurā izmantota 2016.gadā Alvja Hermaņa režija "Madama Butterfly" izrādei "Las Scala" opernamā. Jaunākais Pučīni operas "Madama Butterfly" iestudējums Dženovas teātrī ir tapis par godu dižā itāļu komponista nāves simtgadei.

"Karlo Felice teātra fonds paveica lielisku darbu, pārņemot Alvja Hermaņa režiju un dekorācijas, kā arī iestudējumu ar skaistajiem Kristīnes Jurjānes kostīmiem, ko viņš režisēja Milānas "La Scala" opernamam", raksta farodiroma.it.

Opera "Madama Butterfly" pirmo reizi dienasgaismu ieraudzīja 1904. gada februārī "La Scala" opernamā. Par operu tika dedzīgi diskutēts - tā kļuva par upuri komponista ienaidnieku uzbrukumos, vienlaicīgi kļūstot arī par lielu pārsteigumu auditorijai. Opera tolaik tika uzskatīta par kliedzoši inovatīvu, atsaucoties uz tā laika modernākajām Eiropas muzikālā teātra tendencēm. Vēlāk pārrakstīta, tā piedzīvoja atkārtotu pirmizrādi Brešas Lielajā teātrī, gūstot milzu panākumus, kuri to pavadīja uz visiem laikiem visā pasaulē.