Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Parka apmeklētājs ASV atrod 7,46 karātus lielu dimantu

© Pixabay.com

Kāds tūrists no Parīzes Amerikas Savienotajās Valstīs atradis vairāk kā septiņus karātus lielu dimantu, ziņo cnn.com.

Džūljens Navass no Francijas, kurš viesojās ASV, lai redzētu, kā tiek veikta ASV komandas Mēness nolaišanās misija, izdzirdēja par Dimantu krāteri Arkanzasā, un nolēma to “pa ceļam” apciemot.

Navass jau iepriekš bija interesējies par zelta un fosīliju meklēšanu, tāpēc parks viņu ieinteresēja.

11. janvārī Navass ieradās parkā, nopirka biļeti un noīrēja dimantu meklēšanas komplektu.

"Es nokļuvu parkā ap pulksten deviņiem un sāku rakt," Navass teica presei. "Tas ir smags darbs, tāpēc pēcpusdienā es galvenokārt meklēju jau visu, kas bija virs zemes."

Navasam paveicās, jo dažas dienas pirms viņa ierašanās parkā bija nolijis lietus, tāpēc zeme bija slapja un dubļaina.

"Lietum līstot, tas nomazgā netīrumus un atklāj akmeņus, minerālus un dimantus," paskaidroja parka priekšnieka palīgs Veimons Kokss.

Dienas beigās Navass savus atradumus parādīja parka “Dimantu atklāšanas” centrā. Tur viņam teica, ka viņš atradis 7,46 karātus lielu brūnu dimantu.

Navass sacīja, ka bijis ļoti pārsteigts, un sacīja, ka vienīgais, par ko viņš varēja domāt, bija, ka vēlas pastāstīt savai līgavai, ko atradis. Atrastais akmens ir tumši šokolādes brūns, un tas ir apmēram gumijas konfektes lielumā.

Navass savu dimantu nosauca par Karīnas dimantu - savas līgavas vārdā, un plāno akmeni sadalīt divos briljantos, no kuriem vienu dāvinās līgavai, bet otru - meitai.

“Carine Diamond” ir astotais lielākais dimants, kas atrasts Dimantu krāterī, kopš tas kļuva par valsts parku 1972. gadā. Vidēji parka apmeklētāji katru dienu tur atrod vienu vai divus dimantus.