Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Vienmēr esi sapņojis par dzīvi Japānā? Drīzumā tiks ieviesta jauna digitālā nomadu vīza

© Pixabay.com

Japāna jau martā gatavojas ieviest digitālo nomadu vīzu, kas ļaus 49 valstu, tostarp ES dalībvalstu, pilsoņiem uzturēties valstī līdz pat sešiem mēnešiem, ziņo euronews.com.

Japāna ar savām rosīgajām pilsētām, daudzveidīgajām dabas ainavām un pasaulslaveno popkultūru ir lieliska vieta, kur apvienot darbu un ceļošanu.

Valsts kļūst arvien draudzīgāka ārzemniekiem, cenšoties veicināt savu ekonomiku un starptautisko konkurētspēju, ko apdraud tās iedzīvotāju straujā novecošanās.

Saskaņā ar Japānas Darba ministrijas datiem, valstī šobrīd strādā vairāk nekā divi miljoni ārvalstu pilsoņu, kas ir visu laiku lielākais skaits.

Pieteikties Japānas digitālajai nomadu vīzai varēs 49 valstu pilsoņi, to skaitā ir valstis, kas ir parakstījušas nodokļu līgumu ar šo valsti vai kurām ir atbrīvojums no vīzu režīma, apmeklējot Japānu.

Ir iekļautas visas ES valstis, kā arī Armēnija, Baltkrievija, Gruzija, Islande, Lihtenšteina, Moldova, Monako, Ziemeļmaķedonija, Norvēģija, Serbija, Šveice, Turkija un Apvienotā Karaliste.

Ārpus Eiropas var pieteikties arī austrālieši, dienvidkorejieši, singapūrieši un cilvēki no ASV.

Vīza ir paredzēta augsti kvalificētiem speciālistiem, īpaši tiem, kas strādā IT jomā. Tā tiks piešķirts “noteiktām darbībām”, tostarp attālinātam darbam uzņēmumā ārpus Japānas vai kā pašnodarbinātam ārštata darbiniekam ar klientiem ārvalstīs.

Paredzams, ka tā attieksies arī uz YouTube lietotājiem, kuri gūst ienākumus no ārvalstu reklāmdevējiem.

Japānas digitālās nomadu vīzas pretendentu gada ienākumiem ir jābūt vismaz 10 miljoniem Japānas jenu jeb 62 672 eiro, kā arī jābūt privātai veselības apdrošināšanai.

Vīza ļauj attālinātiem darbiniekiem uzturēties valstī līdz sešiem mēnešiem - divreiz ilgak nekā pašlaik atļautās 90 dienas bezvīzu "īstermiņa apmeklētājiem", kuriem tehniski nav atļauts strādāt uzturēšanās laikā. To varēs atjaunot tikai sešus mēnešus pēc izbraukšanas no valsts.

Bērniem un laulātajiem būs atļauts pavadīt digitālos nomadus viņu uzturēšanās laikā Japānā, ja viņiem arī ir privātā medicīniskā apdrošināšana.

Tomēr digitālā nomada vīzas saņēmēji nevarēs pretendēt uz dzīvesvietu un viņiem nebūs atļauts īrēt ilgtermiņa mājokļus.

Paredzams, ka digitālā nomada vīza būs pieejama marta beigās.