Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Sprūds: militārā atbalsta sniegšana Ukrainai ir galvenais priekšnoteikums Eiropas drošībai

© Megija Anna Metsaota / F64

Rietumiem daudz vairāk resursu ir jāinvestē aizsardzībā, lai spētu atbalstīt gan Ukrainu, gan stiprinātu NATO kolektīvo aizsardzību, uzsvēris Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), piedaloties Minhenes drošības konferencē un tiekoties ar sabiedroto valstu amatpersonām.

Kā aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā, Sprūds atkārtoti uzsvēris, ka militārā atbalsta sniegšana Ukrainai un Ukrainas uzvara ir galvenais priekšnoteikums Eiropas drošībai.

Sprūds konferences laikā aizvadīja vairākas tikšanās, tostarp ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu, Zviedrijas civilās aizsardzības ministru Karlu Oskaru Bolinu, Portugāles aizsardzības ministri Helēnu Kareiras, ASV Vācijas Maršala fonda prezidenti Heteri Konliju un Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjetlanu Cihanousku.

Tāpat aizsardzības ministrs piedalījās sanāksmē kopā ar NATO Eiropas spēku virspavēlnieku, ASV armijas ģenerāli Kristoferu Kavoli un apaļā galda diskusijā par stratēģisko atturēšanas politiku.

Minhenes drošības konference norisinās jau 60.gadu pēc kārtas, šogad pulcējot vairāk nekā 450 augsta līmeņa lēmumu pieņēmējus no visas pasaules, tostarp valstu vadītājus, ministrus, starptautisko un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī stratēģisko nozaru, plašsaziņas līdzekļu, akadēmisko aprindu un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, lai kopīgi diskutētu aktuālos drošības izaicinājumus.