Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Latviešu pāris, kas dzīvo Floridā, dalās pieredzē, kā pārdzīvo viesuļvētras

© Ekrānšāviņš

Pie mums klimata pārmaiņas vairumam saistās ar prognozēm par spēcīgākiem negaisiem vai kādu ilgstošāku sausuma periodu, bet Atlantijas okeāna otrā pusē par to daudz satrauktāki ir gan klimata pētnieki, gan iedzīvotāji. Šajās dienās ASV zinātnieki brīdinājuši, ka okeāna sasilšanas un vairāku citu norišu dēļ šogad viesuļvētru sezona tur varētu sākties daudz agrāk un būs īpaši postoša. Kādas tad ir sajūtas tiem, kuri dzīvo kādā no viesuļvētru visvairāk apdraudētajiem reģioniem?

“360TV Ziņneši” nupat viesojās Floridā Atlantijas rietumu krastā, kas ir viesuļvētru apdraudētākais reģions. Parasti viesuļvētru sezona sākas 1. jūnijā un ilgst pusgadu, taču prognozē, ka šogad viesuļvētras varētu sākties pat agrāk un būt īpaši postošas.

Floridā ziņneši tiekas ar tur dzīvojošu latviešu pāri - Neldu un viņas vīru Filipu. ASV viņi dzīvo jau sešus gadus un divus no tiem Floridā, rietumu krastā. Pāris dalās gan ar interesantiem faktiem par dzīvi Floridā, gan par to, kā pārcieš viesuļvētras - kam jāsagatavojas un kā rīkoties pēc vētras postījumu nodarīšanas.