Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

„Bitcoin” turpina vēsturisko kāpumu - vertība pārsniedz jau 69 000 ASV dolāru

© Unsplash

Saskaņā ar vietnes „StockCharts” datiem, kriptovalūtas „Bitcoin” cena šonedēļ ir sasniegusi rekordaugstu līmeni - 69 244 ASV dolārus (USD).

Ir pārsniegts iepriekšējāis rekords, kas bija nedaudz zem 69 000 USD, kas tika sasniegts 2021. gada novembrī, savukārt 2022. gada beigās tika piedzīvots šokējošs cenu kritums, kad elektroniskās valūtas vērtība kritās par līdz pat 77%.

Kopš „Bitcoin” zemākā līmeņa 2022. gada novembrī tas ir pieaudzis par 345%. Kriptovalūta pieaugusi par 61% līdz šim un vairāk nekā par 200% pēdējā gada laikā.

Lielāko daļu pēdējo nedēļu peļņas ir veicinājis pieprasījums no biržā tirgotajiem fondiem, kurus Amerikas Savienoto Valstu Vērtspapīru un biržu komisija apstiprināja janvārī. „Bitcoin” kopā ir piesaistījis aktīvus 17,8 miljardu dolāru apmērā.

Ažiotāžu par kriptovalūtu ir veicinājis arī gaidāmais notikums aprīlī, kas attiecas uz jaunu „Bitcoin” ieguves atlīdzības samazināšanu uz pusi, kam vajadzētu vēl vairāk ierobežot jaunu kriptovalūtas piedāvājumu.

Saskaņā ar datiem, „Bitcoin” kopējā tirgus vērtība tagad ir 1,32 triljoni USD. Un daži analītiķi sagaida, ka kriptovalūta turpinās sasniegt jaunus rekordus.