Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Mirušā zīdainīša mamma aizturēta Marokā

© Pixabay.com

Igaunijas prokuratūra apstiprina, ka 5.februārī Lēnes apriņķī atrastā mirušā mazuļa māte ir identificēta, vēsta Postimees. Sieviete aizturēta Marokā. Īsi pirms tam viņa bija apmeklējusi modes nedēļu Londonā.

Zīdainīti atrada un uz māju atnesa viena ciema iedzīvotāja suns.

Pēdējās piecas nedēļas policija un prokurori strādājuši, lai identificētu Lēnes apriņķī artrastā mirušā jaundzimušā māti.
“Tiklīdz atradām bērnu, sākām pārmeklēt apkārtni, kā arī vākt citu informāciju. Pateicoties šai informācijai un no bērna iegūtā DNS parauga, nonācām pie iespējamās bērna mātes identitātes. Pateicoties labai starptautiskajai sadarbībai, Marokas policija sestdien sievieti arestēja,” par izmeklēšanas gaitu stāstīja Lēnes prefekts Kaido Kiplass.
Viņš uzsvēra, ka lielākā daļa izmeklēšanas darbu vēl ir priekšā. "Kamēr mēs neesam runājuši ar sievieti, mēs nevaram pateikt, kas noveda pie šīm traģiskajām sekām un vai gadījumā sieviete pati nav bijusi nozieguma upuris. Mūsu nākamais uzdevums ir atvest bērna māti uz Igauniju, kam nepieciešams Marokas valsts lēmums par izdošanu, un tas noteikti prasīs kādu laiku. Līdz ar to nevaram teikt, ka lieta jau ir atrisināta,” uzsvēra Kiplass. Kā pastāstīja Lēnes prokuratūras vecākā prokurore Māra Hermane, Igaunija sadarbojas ar Marokas policiju, lai sievieti atgrieztu dzimtenē. “Esam priecīgi, ka viņa tika atrasta dzīva un vesela. Mēs cieši sadarbojamies, lai atgrieztu sievieti viņas mītnes zemē. Fakts, ka sieviete ir atrasta, ir liels solis uz priekšu notiekošajā procedūrā," sacīja Hermane.
Kriminālprocesa mērķis ir noskaidrot, kas tieši noticis ar sievieti un bērnu.
“Policijas un prokuratūras vārdā pateicamies visiem, kas ar mums sadarbojās, dalījās informācijā. Esam ļoti pateicīgi visiem, jo ​​šī informācija mums deva iespēju izslēgt vai apstiprināt dažādas izmeklēšanas versijas,” sacīja Hermane. Kriminālprocesu, kas sākts notikušā apstākļu noskaidrošanai, veic Lēneses prokuratūra. Patlaban noziegums tiek izmeklēts pēc Krimināllikuma panta par bērna slepkavību. Kriminālprocesa laikā atkarībā no konstatētajiem apstākļiem var mainīties nozieguma klasifikācija.
Aizturētās sievietes kaimiņi Igaunijā stāsta, ka viņa dzīvojusi bioloģiskajā saimniecībā un viņai ir vairākas māsas un brāļi. Studējusi Tallinas Universitātē.
“Kādā brīdī viņa sāka ceļot uz arābu valstīm, vismaz sociālajos tīklos bija skaidrs, ka viņa tur ir modele. Tā šķita ļoti grezna dzīve, krāšņs grims un drēbes. Vasarā viņa parasti bija mājās," stāstīja kaimiņi.
Tomēr vietējie iedzīvotāji nezināja, ka viena no ciema iedzīvotājām ir stāvoklī.
“Cik es zinu, viņa devās uz Dubaiju, lai strādātu par modeli,” stāsta viens no Suure-Lahtru vietējiem iedzīvotājiem. Viņa februāra vidū apmeklēja Londonas modes nedēļu, ievietojot sociālajos tīklos video no ballītēm. Igaunijas neatkarības dienā viņa jau atradās Marokā un internetā ievietoja melanholiskus ierakstus.
"Es esmu tādā juceklī, ka nav izejas. Neviens ārsts nevarēja atrast līdzekli manai problēmai,” viņa februāra beigās rakstīja sociālajos tīklos. Sievietes jaunākais ieraksts Facebook ir par Maroku. "Laipni lūdzam Rietumsahārā," viņa parakstīja sestdien publicēto selfiju - tajā pašā dienā, kad vietējā policija viņu arestēja.