Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Īlons Masks apmeklējis "Tesla” rūpnīcu Vācijā pēc ļaunprātīgās dedzināšanas gadījuma

© Pexels

Īlons Masks trešdien apmeklēja sev piederošā autoražotāja "Tesla” gigarūpnīcu netālu no Berlīnes, kas pagājušajā nedēļā bija spiesta apturēt darbību elektropiegādes traucējumu dēļ, kas radās iespējamas ļaunprātīgas dedzināšanas laikā.

Masks uzrunāja rūpnīcas darbiniekus, un vietējie avoti vēsta, ka viņam bija plānotas tikšanās arī ar Vācijas valsts amatpersonām.

Jau ziņojām, ka pagājušonedēļ ugunsgrēka dēļ pārtrūka elektrības piegāde vienīgajai "Tesla" ražotnei Eiropā. Vietējiem likumsargiem ir aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu netālu esošajā elektrības apakšstacijā, un "Tesla” paziņoja, ka uzbrukums bija vērsts pret uzņēmumu.

Atbildību par uzbrukumu internetā publicētā vēstulē uzņēmās Vācijas kreiso ekstrēmistu grupējums "Vulkangruppe", kritizējot "Tesla” pieeju vides aizsardzības jautājumiem.

Brandenburgas rūpnīcu ir plānots paplašināt, taču projekts ir saņēmis ievērojamu vietējo iedzīvotāju un vides grupu pretestību, jo tas nozīmētu mežu iznīcināšanu šajā apgabalā. Protestējot aktīvisti pie rūpnīcas ir izveidojuši nometni.