Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Putins nejauši izpļāpājies," secina militārais novērotājs, kometējot Putina izteikumus par Belgorodu

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pierādījis, ka visa viņa kodolretorika ir tikai blefs, ir pārliecināts Jigals Levins, raksta dialog.ua.

Tikai trīs dienām pēc notikušā Krievijas prezidents Vladimirs Putins komentēja robežas pārkāpšanu Belgorodas apgabalā - šajā runā viņš nodemonstrēja pasaulei, ka viņa kodoldraudi ir vienkārši blefs, par to savā blogā raksta Ukrainas militārais novērotājs Jigals Levins.

Viņu pārsteidzis Putina paziņojums, ka Krievijas robežai it kā uzbrukuši vairāk nekā 2 tūkstoši militārpersonu - šāds karavīru skaits ir pilnvērtīga divīzija vai pat korpuss. Faktiski Putins lika saprast, ka viņam nav sarkanās līnijas Krievijas robežas šķērsošanas veidā.

"Ar to viņš parāda Rietumiem, ka visi draudi saistībā ar kodolieroču izmantošanu ir blefs. Es labi atceros, kā daži cilvēki man 2021. un 2022. gadā apliecināja, ka, ja būs uzbrukumi Krimai, tad tas Kremlim dos iespēju pielietot kodolieročus… Nu un un kur tad ir kodolieroči?" raksta Levins.

Viņam ir aizdomas, ka kārtējās Putina "sarkanās līnijas" pārkāpšana radīs drīzāk pozitīvas sekas - Rietumi, kārtējo reizi pārliecinājušies, ka Putins blefo, iespējams, dos Kijivai vairāk tāldarbības ieroču.

"Ukraina ar savām jaunākajām darbībām piespieda Putinu ar savām lūpām norādīt uz sarkano līniju paplašināšanos, kas nozīmē, ka kodolieroči uzbrukuma Krimai gadījumā bija muļķības un maldināšana. Un kodolieroči pašas Krievijas Federācijas uzbrukuma gadījumā arī izrādījās blēņas,” atzīmēja militārists.