Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas tiesa atzīst "Mercedes-Benz" vainu "dīzeļgeitas" skandāla lietā

© depositphotos.com

Tiesa Vācijā ceturtdien nolēmusi, ka autobūves uzņēmums "Mercedes-Benz", kas iepriekš bija pazīstams ar nosaukumu "Daimler", atsevišķiem automobiļiem ar dīzeļdzinējiem apzināti uzstādījis kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūru.

Šis lēmums paver iespējas "Mercedes-Benz" automašīnu īpašniekiem iegūt kompensācijas.

"Mercedes-Benz" šim Štutgartes apgabaltiesas lēmumam nepiekrīt un plāno iesniegt apelāciju Vācijas augstākajā tiesā.

Vācijas patērētāju tiesību aizsardzības federācija VZBV prasību pret "Mercedes-Benz" tiesā iesniedza 2021.gadā, tādējādi cenšoties palīdzēt patērētājiem piedzīt kompensācijas.

Šī lieta aptvēra dažādus modeļus, kas iepriekš tikuši atsaukti.

Štutgartes apgabaltiesa secinājusi, ka "Mercedes-Benz" darbinieki apzināti uzstādījuši kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūru atsevišķos modeļos, taču attiecībā uz citiem modeļiem VZBV prasības netika apmierinātas.

"Mercedes-Benz" gan uzsver, ka automobiļu īpašnieki pieprasīt kompensācijas varēs vien tad, kad būs noslēgusies apelācijas izskatīšana.

Kā ziņots, 2015.gada septembrī Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem tā ražoto automašīnu aprīkotas ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu mērījumu falsificēšanas programmatūra.

Pēc tam līdzīgos skandālos ierauti arī vairāki citi Eiropas autobūves uzņēmumi, piemēram, "Audi", "Fiat" un 'Renault"