Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Novadgrāvju sakārtošanas laikā Kuldīgā plāno nocirst teju 100 koku

© MN

Kuldīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus līdz 5.aprīlim paust viedokli par novadgrāvju sakārtošanu Pārventas ielās, kur darbu ietvaros iecerēts nocirst teju 100 koku, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Kuldīgas novada pašvaldības iecerējusi sakārtot novadgrāvju sistēmu Pārventas ielās Kuldīgā, kopumā 2,75 kilometru garumā - Krasta ielas posmā no Stendes ielas līdz Smilgu ielai, Vidus ielas posmā no Krasta ielas līdz Ventas ielai, Ventas ielas posmā no Krasta ielas līdz Ventas ielai un Jaunsaimnieku ielas posmā no Stendes ielas līdz Ventas ielai.

Lai projektu īstenotu, nepieciešams uz pašvaldības zemes izcirst 96 kokus, no kuriem daļa esot "krūmi, kuru diametrs nesasniedz 20 centimetrus". Pēc darbu veikšanas tiek solīts apzaļumot būvdarbos skarto teritoriju un iestādīt jaunus kokus.

Pašlaik piegulošie grāvji vietām nav izbūvēti, savukārt esošie tehniski un vizuāli ir sliktā stāvoklī, negatīvi ietekmējot infrastruktūru un nenodrošinot piegulošo teritoriju drenēšanu, ieceri pamato pašvaldība. Realizējot ieceri, tiktu nodrošināta normatīviem atbilstoša satiksmes drošības, pilsētas inženiertehniskā apgāde un pilsētvides infrastruktūra.

Projektā paredzēts pārbūvēt Krasta, Vidus, Ventas, Robežu un Jaunsaimnieku ielas pieguļošos grāvjus ar 0,50 metru nomalēm. Visiem blakus esošiem zemesgabaliem paredzētas nobrauktuves, kuru platums pieskaņots esošo vārtu platumam. Vertikālais plānojums risināts tā, lai iekļautu projektējamo objektu esošajā vidē. Respektējot esošas iebrauktuves un lietus ūdens novadīšanu no brauktuves.

Projektā paredzēta vaļēja tipa ūdens atvade. Tā tiek nodrošināta ar brauktuves šķērskrituma un garenkrituma palīdzību, kas novada ūdeni grāvī vai pa reljefu.

Būvniecības iecere ir sadalīta trīs kārtās. Pirmajā kārtā plānota ielai piegulošo grāvju izbūve Krasta ielā posmā no Stendes ielas līdz Smilgu ielai, Vidus ielā posmā no Krasta ielas līdz Ventas ielai. Projektējamais garums aptuveni 1060 metri (m).

Otrajā kārtā ielai piegulošo grāvju izbūve paredzēta Ventas ielā posmā no Krasta ielas līdz Alejas ielai, Robežu ielā, kur projektējamais garums ir aptuveni 860 m. Trešajā kārtā ielai piegulošo grāvju izbūvi plānots īstenot Jaunsaimnieku ielā posmā no Stendes ielas līdz Ventas ielai, kur projektējamais garums ir aptuveni 830 m.