Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Kruīza kuģis atstāj 8 pasažierus, tostarp grūtnieci, uz salas Āfrikā

© Pixabay.com

Astoņi pasažieri uz Norvēģijas luksusa kruīza kuģa "Norwegian Dawn" bija atstāti iestrēguši Āfrikai piederošajā salā pēc tam, kad viņu kuģis devās tālāk bez viņiem, raksta "Sky News".

Kruīza kuģis no Keiptaunas Dienvidāfrikā devās ceļā 2024. gada 20. martā, lai veiktu 21 dienu ilgu ceļojumu gar Āfrikas piekrasti, kura noslēgums bija paredzēts 10. aprīlī Barselonā Spānijā.

Taču sešiem ceļotājiem no ASV un viņu diviem ceļabiedriem no Austrālijas ceļojums nebija īpaši veiksmīgs - kruīza septītajā dienā, 27. martā, viņi nokavēja atgriešanos uz kuģa pēc tam, kad devās privātā ekskursijā. Tūristi bija spiesti doties cauri vairākām valstīm, cenšoties panākt kuģi.

Tūristi sacīja, ka viņu ceļojumu rīkotājs paziņoja kruīza kuģa kapteinim, ka viņi kavējas, un vietējā krasta apsardze mēģināja viņus pavadīt uz kuģa, taču viņiem netika ļauts uzkāpt uz klāja.

Rezultātā astoņi pasažieri, tostarp grūtniece, vairākas dienas bija atstāti iestrēguši uz salas 120 jūdzes no Nigērijas krasta, cīnoties ar valodas barjeru, valūtu un sarežģītu loģistiku, lai atgrieztos uz kuģa.

"Mums vajadzēja sazināties ar ceļojumu aģentūru, lai vienotos par došanos uz mūsu nākamo ostu, bet tas ir ļoti sarežģīts process - jums ir darīšana ar vairākām valodām, valodu barjerām, jums ir darīšana ar dažādām valūtām,” komentārā "Sky NBC News" žēlojās “aizmirstie” Džila un Džejs Kempbels no Dienvidkarolīnas.

Tomēr viņi teica, ka "brīnišķīgie salas cilvēki" bija ļoti laipni un ļoti viesmīlīgi, viņi darīja visu iespējamo, lai palīdzētu tūristiem atrast viesnīcas.

Tika nolemts, ka grupa atgriezīsies uz kruīza kuģa Gambijā, taču kuģis nevarēja tur droši piestāt slikto laikapstākļu dēļ. Rezultātā viņiem 48 stundu laikā bija jābrauc cauri vēl septiņām valstīm, lai tikai Senegālā panāktu kuģi.