Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Nopludināti pierādījumi par nežēlīgu izrēķināšanos Krievijas armijā ar tiem, kuri atsakās doties uzbrukumā

© Pixabay.com

Internetā parādījies video, kurā Krievijas bruņoto spēku 60. brigādes komandieris devis pavēli likvidēt savus karavīrus, kuri atteicās doties uzbrukumā, ziņo "dialog.ua".

Ir parādījušies jauni pierādījumi, ka Krievijas armija izmanto necilvēcīgu kaujas taktiku. Ietekmīgais Krievijas kanāls “Spy Dossier” publicējis video, kurā Krievijas bruņoto spēku brigādes komandieris dod pavēli izpildīt nāvessodu saviem karavīriem, kuri atsakās doties kaujā.

Incidents esot noticis kaujas laikā par ciematu Donbasā. Krievijas militāristu filmētajā video var dzirdēt, kā Krievijas bruņoto spēku 5. armijas 60. motorizēto strēlnieku brigādes komandieris zem izsaukuma signāla Bārda dod pavēles pa radio savam padotajam “Miesniekam”, lai nosūtītu grupu uzbrukumam.

Viņš pavēl likvidēt tos karavīrus, kuri atsakās. "Miesniek, sūtīsim grupu uzbrukumā! Dzen viņus uz priekšu! Grupa virzās uz priekšu! Tu esi aiz muguras, rūpējies, lai neviens neripo atpakaļ! Miesnieks, nesēdiet ar viņiem! Dodiet viņiem pavēli, ļaujiet viņiem pārvietoties! Ja viņi neklausa pavēlei, jūs zināt, ko ar viņiem darīt! Grupa kustas, nevis sēž! Pārvietojiet grupu. Lai viņi nesēž uz vietas! Uz priekšu, uz priekšu!" saka Bārda.

Krievu militārists, kurš klausās šo sarunu pa radio, precizē, ka ar vārdiem "jūs zināt, kas jādara" brigādes komandieris apzīmē "uz nulli" jeb iznīcināt.

Resurss atzīmēja, ka šis video tika nodots Krievijas militārajai prokuratūrai, kura to pilnībā ignorēja.

“Šo video man šoziem sagādāja brigādes karavīrs. Tāpat videoieraksta kopija nosūtīta militārajai prokuratūrai izmeklēšanas veikšanai. Vienojāmies, ka gadījumā, ja nebūs atbildes no prokuratūras, es publicēšu video. Mēnesi ar viņu nav bijis kontaktu, nav nekādas prokuratūras reakcijas,” sacīja Krievijas resurss.