Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Populārākā profesija Igaunijā: par šo amatu sacentās vairāk nekā tūkstotis cilvēku

© pixabay.com

Kā ziņo darba portāls "CVKeskus.ee", Igaunijā pirmajā ceturksnī vispieprasītākā darba vakance bijusi datu ievades operators, uz kuru pieteicās vairāk nekā 1100 cilvēku.

Datu apstrādes un analītikas uzņēmums meklēja savai komandai datu ievades operatoru un piedāvāja iespējas attālinātam darbam un karjeras izaugsmei; darba sludinājumā bija iekļauts algas piedāvājums.

“Elastīgas darba iespējas jau kļūst par svarīgu faktoru, bez kura ir ļoti grūti pieņemt darbā labākos speciālistus,” komentēja CVKeskus.ee personāla atlases menedžere Grēta Adlere.

Papildus viņa norāda, ka attālinātais darbs dod iespēju darba devējiem piesaistīt talantus ārzemēs.

Otrajā vietā populārāko vakanču reitingā ierindojās noliktavas darbinieka amats, uz kuru tika saņemts ap tūkstotis pieteikumu. Pēc Adleres teiktā, noliktavas darbinieka amats Igaunijā vienmēr bijis populārs, jo daudzi vēlas vai nu iegūt pirmo pieredzi šajā jomā, vai paplašināt esošo.

Kā norāda CVKeskus.ee, to pašu var teikt arī par trešo populārāko profesiju - komplektētāja darba vakance saņēmusi 9000 skatījumu un pieteikušies vairāk nekā 900 cilvēku.

Populārāko vakanču līderu trijniekam seko ceļojumu konsultants (852 pieteikumi), B kategorijas autovadītājs (824 pieteikumi), klientu apkalpošanas pārstāvis (782 pieteikumi), interneta veikala pārdevējs (685 pieteikumi) un klientu apkalpošanas vadītājs (656 pieteikumi).

Populārāko vakanču sarakstā tika iekļauta arī viena no paša portāla CVKeskus.ee pozīcijām: CVKeskus.ee mārketinga speciālista amatam pieteicās 436 cilvēki, bet darba sludinājumu apskatīja rekordliels skaits 12 665 cilvēku.

"Mārketinga joma ir neticami populāra darba meklētāju vidū. Kāpēc? Tā kā mārketings piedāvā dinamisku darba vidi un karjeras iespējas — no mārketinga vadītāja līdz sociālo tīklu speciālistam un mārketinga analītiķim, katrs kandidāts var atrast sev piemērotāko amatu,” skaidroja Adlere.

Populārāko vakanču reitingu noslēdz īpašumu un būvdarbu vadības vadītāja amats, uz kuru pieteicās 408 pretendenti.