Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Asinis stindzinošs video no Viļņas: katastrofa tikai viena soļa attālumā

© tv3.lt

Sociālajā tīklā "Facebook" izplatijies video, ko ierakstījis kāds Viļņas pilsētas Karoliniškiu mikrorajona iedzīvotājs. Tajā redzams, kā kāds puisis kāpj lejup pa Mačulevičaus ielas dzīvokļu nama konstrukcijas pārkarēm. Video redzams, ka puisis nokāpj no augšas, nav zināms cik augstu viņš bijis uzkāpis.

“Facebook” grupā publicētais ieraksts kļuva ļoti populārs, ar vairākiem simtiem grupas dalībnieku reakciju. Par šo atgadījumu izskanēja dažādi viedokļi un versijas - vieni bija sašutuši par puiša uzvedību, citi jokoja:

"Mīļākās vīrs pārnāca mājās agrāk nekā gaidīts."

"Pavasaris! Kaķi ir palaisti brīvībā, Zirnekļcilvēks ir atdzimis,” rakstīja kāds cits.

Bija arī satraukušies cilvēki: "Ļoti ceru, ka pirms filmēšanas zvanījāt 112. Ja filmēšanas laikā cilvēks būtu nokritis?"

"Kas ir tas cilvēks? Vai jums ir apnicis dzīvot vai jums nav ko darīt?" - otrs neslēpa savu sašutumu.

Līdzīgs notikums fiksēts Alītā.

Iepriekš ziņots par vēl vienu līdzīgu gadījumu, kad Alītas novada S. Kudirkas slimnīcas apkopēja iemūžināta stāvam uz otrā stāva ārējās skārda palodzes, bez aprīkojuma un neievērojot aizsargpasākumus, mazgājam logus. Tas nepalika nepamanīts arī Lietuvas Valsts darba inspekcijas speciālistiem.

Kā informēja darba inspekcijas pārstāve Jolanta Bielskiene, pēc šo kadru ieraudzīšanas Kauņas pilsētas teritoriālās nodaļas speciālisti nekavējoties sazinājās ar Alītas rajona S. Kudirkas slimnīcas vadītājiem.

“Lielākoties logus slimnīcā tīra logu robots, un šis konkrētais gadījums noticis paša darbinieka bezatbildības dēļ. Pēc tam, kad darba inspekcijas speciālisti sazinājās ar slimnīcas vadību, darbinieks tika atkārtoti instruēts”, precizēja J. Bielskienė.

Ārstniecības iestāde uz notikušo reaģēja, daloties ar ziņu sociālajā tīklā Facebook:

"Reaģējot uz publiskajā telpā izplatījušos video, kurā fiksēts S. Kudirkas slimnīcas logus tīrījušā darbinieka drošības prasību pārkāpumu vairāk nekā divu metru augstumā, informējam, tiklīdz situācija tika pamanīta, darbinieks tika lūgts nekavējoties atgriezties drošā darba vidē.

Darbiniecei tika atgādināts par drošības un veselības prasībām, ar kurām viņa iepazīstināta, tiklīdz uzsāka darbu. Uzsveram, ka darbiniece nodarbojās ar pašdarbību, jo viņai nebija dots uzdevums veikt šādu darbu augstumā. Rakstiskā paskaidrojumā viņa apgalvo, ka pati uzņēmusies iniciatīvu tīrīt āra logu un atzīst, ka drošības un veselības prasību pārkāpumu izdarījusi savas vainas dēļ.

Tāpat uzsveram, ka slimnīcā ir pieejami instrumenti logu tīrīšanai grūti sasniedzamās vietās - logu tīrīšanas robots. Lai turpmāk novērstu bīstamas situācijas, iestādes darbiniekiem vēlreiz tiks atgādināts par drošības un veselības aizsardzības prasībām, ar kurām katrs ir iepazinies un to rakstiski apliecinājis."

tv3.lt