Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā izskanējis rosinājums atjaunot kādreiz populāru nāvessoda veidu

© Pixabay.com

Aleksandrs Ņevzorovs, kādreizējais Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts, komentējis Margaritas Simonjanas, armēņu izcelsmes Krievijas žurnālistes un propagandistes izteikumus par jauna nāvessoda veida ieviešanu Krievijā, raksta "dialog.ua".

Ņevzorovs savā "Telegram" kanālā raksta par agrāk Krievijā populāru nāvessoda izpildes veidu, par kuru video stāsta Margarita Simonjana.

“Kas attiecas uz karātavām un pakāršanu, tad mums vēsturē bija tāds grāfs Muravjovs - viņš bija radinieks dekabristam Muravjovam, kuru pakāra, un, kad viņam par to atgādināja, viņš teica - es neesmu no tiem Muravjoviem, kurus pakar, bet es esmu viens no tiem Muravjoviem, kuri pakar.”

Žurnālists par video redzēto teica šādi: "Nekas jauns vai oriģināls. Visi noziedzīgie režīmi griežas vienādi."

Aleksandrs Ņevzorovs paskaidroja - grāfs Muravjovs bija sadists, bet Krievijā jau tolaik “briesmīgus cilvēkus, kuri atņēma cilvēku dzīvības, nominēja neskaitāmām balvām”.

Populārais blogeris pēc tam skaidroja, ka Simonjanas vārdus, iespējams, neuztver nopietni, taču Putins patiešām ir gatavs iet uz visu, lai paliktu pie varas un glābtu savu dzīvību.

Tajā pašā laikā Aleksandrs Ņevzorovs piebilda, ka Kremļa vadītājam diez vai tas izdosies, taču viņš varētu kļūt par vēl vienu grāfu Muravjovu Krievijas Federācijas vēsturē.