Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Pazīstama Austrijas banka iekļuvusi skandālā Krievijas dēļ

© Pixabay.com

Austrijas banka Raiffeisen Bank International nesen ievietoja desmitiem darba sludinājumu Krievijā - uzņēmumam Krievijā ir ambiciozi attīstības plāni, kas ir pretrunā ar bankas oficiālo solījumu pamest tirgu, ziņo Financial Times.

Kopš pagājušā gada decembra banka ir ievietojusi vairāk nekā 2400 darba sludinājumu, no kuriem gandrīz 1500 ir paredzēti pārdošanas vadībai un klientu apkalpošanai.

Šie paziņojumi ir pretrunā ar Raiffeisen iepriekš pausto nodomu samazināt un pārdot savu Krievijas biznesu pēc Krievijas prezidenta Putina lēmuma 2022. gada februārī uzsākt pilna mēroga iebrukumu Ukrainā.

Tajā pašā laikā pati banka norādīja, ka sludinājumi par vakancēm it kā rakstīti, izmantojot novecojušu informāciju, kas nav aktualizēta kopš 2022. gada 24. februāra.

"Krievijas biznesa samazinājums turpināsies arī 2024. gadā. Raiffeisen turpina strādāt pie potenciāla darījuma, pārdošanas vai atdalīšanas, kas novestu pie Raiffeisenbank Russia dekonsolidācijas no grupas. Reklāma neatspoguļo RBI veiktos pasākumus samazināt Krievijas biznesu un neatbilst Krievijas biznesa biznesa nākotnes plāniem," teikts Raiffeisen paziņojumā.

Raiffeisen vadītāji uzsvēra, ka atrodas sarežģītā situācijā: Krievijā gūto peļņu nevar repatriēt, un jebkurai biznesa pārdošanai nepieciešams Kremļa apstiprinājums. Tajā pašā laikā bankai ir jāsaglabā dzīvs Krievijas bizness, lai piesaistītu pircēju, atklāti neatbalstot Krievijas šā brīža ekonomiku un politisko nostāju.

Finanšu institūcija arī sūdzējās, ka bankai ir jāmaksā uzpūstas algas un piemaksas, lai noturētu tirdzniecības darbiniekus, kuriem šobrīd nav pietiekami daudz darba.

No Krievijā strādājošajām Eiropas bankām Raiffeisen ir vienīgā, kas ir palielinājusi darbinieku skaitu - par 6,6% 9942 cilvēkiem (dati par 2023. gada decembri).

Vienlaikus banka ir kļuvusi par Rietumu aizdevēju ar lielāko darbību Krievijā. Banku cieši uzrauga ASV Finanšu ministrijas amatpersonas, un Eiropas Centrālā banka pieprasa izņemt aktīvus no Krievijas.