Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Applūdušas Krievijas pilsētas mērs nosūta ģimeni uz Dubaiju un sūdzas par grūto dzīvi

© Pixabay.com

Applūdušās Krievijas rietumu pilsētas Orskas mērs Vasīlijs Kozupica sūdzējās par savas ģimenes grūto dzīvi Dubaijā, raksta tv3.lt.

Pirms neilga laika tika veikta izmeklēšana, kuras laikā atklājās, ka tieši pirms plūdiem pilsētā mēra ģimene par 33 miljoniem rubļu jeb apmēram 330 tūkstošiem eiro iegādājusies dzīvokli Dubaijā. Atgādinām, ka atsevišķi Krievijas reģioni ir applūduši jau vairākas nedēļas.

Pēc izmeklēšanas, runājot ar pilsētas iedzīvotājiem, V. Kozupica norādīja, ka viņa dēls ir inženieris. Pēc viņa teiktā, viņa dēls 10 gadus strādāja Sahalīnā "visgrūtākajos apstākļos" un "visu panācis un nopelnījis pats".

Pēc mēra teiktā, tagad viņa dēls ticis uzaicināts strādāt Apvienotajos Arābu Emirātos. “Cita starpā tur nav tikai saulains laiks, ir arī ļoti karsts, un klimats ir ļoti sarežģīts. Viņš tur tagad strādā. Esmu lepns, ka mani bērni visu sasniedz paši, un es to nekad neslēpšu,” mērs komentēja.

Vienlaikus mērs apliecināja, ka sieva viņu pametusi un "viņš pārdzīvo grūtus laikus".

Atgādinām, ka plūdu problēma Krievijā kļūst arvien acīmredzamāka - plūdi ir skāruši vairāk kā 300 000 cilvēku Urālu reģionā. Vietējais gubernators sūdzējās, ka iedzīvotāji nesteidzas evakuēties un nav ņēmuši vērā brīdinājumus par plūdiem.

Jāpiebilst, ka arī Dubaiju otrdien paralizēja negaidītas lietusgāzes un tornado spēcīgā vēja dēļ. Vietējās varas iestādes aicināja iedzīvotājus nepamest savas mājas, un laikapstākļu dēļ tika slēgti ceļi. Vismaz viena metro stacija ir zem ūdens, ielās grimst automašīnas, applūduši arī tirdzniecības centri.