Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas ārlietu ministrs Kuleba: Putinam šī ir ļoti slikta diena

© Pixabay.com

Kuleba norādīja, ka Ukraina sagaida, ka likumprojekts drīzumā tiks apstiprināts ASV Senātā un to parakstīs Amerikas prezidents, raksta unian.net.

Sestdien, 2024. gada 20. aprīlī, ASV Pārstāvju palāta apstiprināja likumprojektu par militāro un finansiālo palīdzību Ukrainai, kas paredz ASV budžeta aizdevumu 60,8 miljardu dolāru apmērā. Balsojumu komentēja Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba.

"Slikta diena Putinam. Slikta diena ikvienam, kurš uzdrošinās ticēt, ka Amerika var sastingt, kad ir jāaizstāv tas, ko un ko tā pārstāv," viņš rakstīja sociālajos medijos.

Ministrs arī pateicās ASV Pārstāvju palātai, tās spīkeram un abu partiju deputātiem par ilgi gaidītā Ukrainas palīdzības likumprojekta apstiprināšanu.

"Ikviens, kurš padarīja šo lēmumu par realitāti, izdarīja pareizo izvēli, ASV apliecināja savu vadību pasaulē," norādīja Ukrainas ārlietu ministrs.

Dmitrijs Kuleba uzsvēra, ka Ukraina sagaida, ka likumprojekts tiks ātri pieņemts ASV Senātā, ko parakstīs Amerikas prezidents Džo Baidens, un ka to "sajutīs mūsu karavīri frontes līnijā".