Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīnā noticis bruņots uzbrukums slimnīcai

© depositphotos.com

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Ķīnas valsts ziņu aģentūra "Sjiņhua" vēsta, ka uzbrukums noticis vietējā slimnīcā Žeņshionā Juņnaņas provincē valsts dienvidrietumos un līdz šim ir saņemtas ziņas par vairāk nekā desmit nogalinātajiem vai ievainotajiem.

Par incidentu, kas noticis priekšpusdienā pēc vietējā laika sākta izmeklēšana.

Valsts ziņu portāla "Penpai Sjiņveņ" publicētās fotogrāfijās redzams vīrietis, kurš slimnīcas vestibilā pavērsis nazi pret citu vīrieti, kuram rokās ir nūja. Notikuma vietā redzami arī policisti.

Masu vardarbība Ķīnā ir retums. Tās pilsoņiem ir aizliegts turēt šaujamieročus, tomēr pēdējos gados bijuši vairāki saduršanas gadījumi.

Pērn augustā Juņnaņā divi cilvēki tika nogalināti un septiņi ievainoti, kad ar nazi pūlim uzbruka vīrietis, kuram iepriekš bijušas psihiskas problēmas.

Mēnesi pirms tam seši cilvēki tika nogalināti un viens ievainots uzbrukumā ar nazi bērnudārzā Guandunas provincē Ķīnas dienvidos.

2022.gada augustā trīs cilvēki tika nogalināti un seši ievainoti uzbrukumā ar nazi bērnudārzā Dzjansji provincē valsts dienvidos.