Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā 8 reizes tiesāts vīrietis piekauj pudeles brāli; cietušais gandrīz 6 mēnešus pavada komā

© Pixabay.com

Lietuvā smagi piekautais un komā nonākušais 53 gadus vecs vīrietis pēc gandrīz sešiem mēnešiem nomira slimnīcā. Par noziegumu raksta lrytas.lt.

Briesmīgajā slepkavībā apsūdzētais 26 gadus vecais Osvalds Aliulis otrdien stājās tiesas priekšā - viņam draud 7 līdz 15 gadus ilgs cietumsods.

Noziegums tika pastrādāts pagājušā gada 1. maija vakarā. Vainīgais un viņa upuris tobrīd ciemojās pie kaimiņa.

Kā stāsta kriminologi, pēc strīda izcelšanās O. Aliulis sācis ar dūrēm un kājām sist par viņu divreiz vecāko vīrieti. Pēc pirmajiem sitieniem vīrietis nokritis uz grīdas un ticis guļus spārdīts. Viņam vismaz 8 reizes sists pa galvu, krūtīm un citām ķermeņa daļām.

“Nāvessods” tika izpildīts istabā, pie galda, kas klāts ar alkoholu. Par slepkavību tiesājamais jaunietis bija lielā alkohola iespaidā.

Bezsamaņā esošais vīrietis tika steidzami nogādāts slimnīcā, kur 2. oktobrī nomira. Tika ierosināta krimināllieta par smagiem miesas bojājumiem, bet pēc viņas nāves tā pārkvalificēta par slepkavību. Nozieguma izdarīšanas brīdī dzīvoklī atradās vēl divi vīrieši, kuri necentās aizkavēt nežēlīgo noziegumu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā O. Aliulis apgalvoja, ka notikušo neatceras - ne sitienus, ne citas detaļas, turklāt viņš netika arestēts līdz pat upura nāvei.

Kauņas prokurors Vītauts Gataveckas lrytas.lt apgalvoja, ka izmeklēšanas gaitā pret O. Aliuli savākti pietiekami smagi pierādījumi.

Kamēr cietušais atradās slimnīcā, O. Aliulis pastrādāja vēl vienu noziegumu - viņš tika pieķerts par zādzību.

Kauņas rajona tiesā otrdienas pēcpusdienā tiek nopratināti liecinieki - uz sēdi uzaicināts vīrietis, kurš piedalījies iedzeršanā, un vēl trīs vietējie iedzīvotāji. O. Aliulis, kurš oficiāli nekur nestrādā, dzīvo no pabalstiem un privātiem darbiem, tika apcietināts. Viņš piekrita liecināt tiesā tikai pēc citu lietas dalībnieku nopratināšanas.

O. Aliulis iepriekš tiesāts 8 reizes - par vardarbību, zādzībām, sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un citiem noziegumiem.