Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Pasaulē

Eksperti atklāj galveno elementu Krievijas hibrīdkarā pret Rietumiem

© Pixabay.com

Kremlis atkal nolēmis atgādināt Rietumiem par kodoldraudiem, izsludinot jaunas militārās mācības, raksta "dialog.ua".

Refleksīvā vadība ir galvenais elements Krievijas hibrīdkarā pret Rietumiem - šīs taktikas mērķis ir ar mērķtiecīgu retoriku un informācijas operācijām piespiest ienaidnieku brīvprātīgi veikt Kremlim izdevīgas darbības, skaidro Kara izpētes institūta (ISW) analītiķi.

Eksperti novērojuši, ka Krievijas amatpersonas sāk biedēt Rietumus ar kodolkaru, sasaistot to ar jaunas palīdzības sniegšanu Ukrainai - draudu galvenais mērķis ir piespiest Rietumus samazināt vai pilnībā atteikties no militārā atbalsta Ukrainai.

Likumsakarīgi, ka jaunas militārās mācības saistībā ar taktiskajiem kodolieročiem plānotas aptuveni tajā laikā, kad Ukrainā gaidāma jaunu ieroču ierašanās. ISW analītiķi ir pārliecināti, ka Kremlis ar saviem draudiem cenšas ja ne piespiest Rietumus pilnībā atteikties no atbalsta Kijivai, tad vismaz atrunāt Ukrainas prezidentu Zelenski no triecieniem Krievijas teritorijā.

Jāpiebilst, ka eksperti ir pārliecināti, ka militāro mācību ar taktiskajiem kodolieročiem ietvaros Kremlis tos tomēr neizmantos kaujas laukā Ukrainā.