Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Politika

Vējoņa preses padomnieks būs Kikusts

© Publicitātes foto

No 14.augusta Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieka pienākumus uzņemsies Gusts Kikusts, kurš līdz šim vadījis Latvijas Radio ziņu programmas, informēja prezidenta Preses dienestā.

Kā liecina Kikusta dzīvesgājums, viņš absolvējis Rīgas 64.vidusskolu, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļā ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē, kā arī studējis Centrāleiropas universitātē, kur Socioloģijas nodaļā Varšavā ieguvis maģistra grādu kultūrā un sabiedrībā. Tāpat Kikusts LU Komunikācijas studiju nodaļā ieguvis maģistra grādu komunikācijas zinātnē.

1998.gadā Kikusts kā ārštata korespondents pāris mēnešus strādājis nedēļas avīzē "Fokuss", savukārt pēc tam sācis darbu Latvijas Radio, kur ievācis ielu intervijas. Vēlāk viņš sācis darbu LNT, kur bijis asistents, ārzemju ziņu redaktors, reportieris, korespondents, producents, kā arī vēlāk jau ziņu redaktors.

Savukārt 2002.gadā Kikusts sācis darbu TV5, kur bijis raidījuma "Maina Vira" vadītājs, bet vēlāk strādājis par izpildproducentu, montāžas režisoru, raidījuma vadītāju. 2006.gadā viņš bijis Pasaules hokeja čempionāta Rīgā arēnas informators, bet pēc tam LTV1 strādājis par vienu no "Brīnumskapja skolas" tēliem.

Kikusts arī strādājis LTV7 par raidījuma vadītāju, bet 2003.gadā sācis darbu Latvijas Radio par programmu vadītāju-redaktoru.

Tāpat nākamajam Vējoņa preses padomniekam ir vairākas akadēmiskas publikācijas, kā arī apbalvojumi. Viņš 2002.gadā saņēmis pirmās pakāpes balvu LU studentu zinātnisko darbu konkursā par pētījumiem komunikācijas zinātnē, bet no Centrāleiropas universitātes Socioloģijas nodaļas saņēmis sertifikātu par izciliem sasniegumiem mācībās. No LU Kikusts arī saņēmis rektora atzinības rakstu par darbu komunikācijas zinātnes nozarē, bet 2006.gadā - Latvijas Žurnālistu savienības konkursa diplomu "Žurnālistikas cerības 2006" kā labākais radio žurnālists.

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amata pienākumus pilda Aleksandrs Bimbirulis un Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieces amatu ieņem Egita Kazeka. Savukārt Maija Manika uzņēmusies Valsts prezidenta ārlietu padomnieces pienākumus, bet Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece ir Kristīne Jaunzeme.

Valsts prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomnieces pienākumus pilda Karīna Rāviņa-Vimba un Andis Jēkabsons stājies Valsts prezidenta ekonomikas padomnieka amatā, bet ārštata padomnieks ir Jānis Kažociņš.