Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Negaidīti! Ziemeļkorejas diktatora māsa dosies uz olimpiskajām spēlēm

© KCNA

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna māsa, kurai tiek atvēlēta arvien redzamāka loma valsts vadībā, iekļauta Ziemeļkorejas delegācijā, kas apmeklēs ziemas olimpiskās spēles Dienvidkorejā, trešdien pavēstīja amatpersonas.

Kima Jočena, kurai, kā tiek uzskatīts, ir ap 30 gadu, būs pirmā Ziemeļkorejas valdošas ģimenes locekle, kas apmeklē Dienvidkoreju kopš 1950.-1953.gada Korejas kara.

Viņas iekļaušana delegācijā liecina par Ziemeļkorejas centieniem izlauzties no diplomātiskās izolācijas un uzlabot attiecības ar Dienvidkoreju, skaidro eksperti.

Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina birojs pauda gandarījumu par Ziemeļkorejas lēmumu, norādot, ka tas liecina par Ziemeļkorejas vēlēšanos sadarboties un mazināt spriedzi Korejas pussalā.

Pagaidām nav skaidrs, vai Kima Jočena tiksies ar Munu Džēinu - liberāli, kurš apliecinājis vēlmi uzlabot attiecības ar Ziemeļkoreju.

Nosūtot uz spēlēm jaunu un fotogēnisku cilvēku, Ziemeļkoreja grib radīt svaigu un sirsnīgāku publisko tēlu, kā arī izjaukt ASV potenciālos centienus izmantot spēles, lai pievērstu uzmanību Ziemeļkorejas šaušalīgajiem cilvēktiesību pārkāpumiem, skaidro eksperti.

Ziemeļkorejas delegācijas vadītājs būs nominālais valsts galva Kims Jonnams.