Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Politika

Smiltēns: Parlamentam jābūt ideju un rīcības centram, kas virza valsti uz priekšu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Cieņpilnas attiecības deputātu starpā ir viena no pamatlietām, kas veido sabiedrības priekšstatu par Saeimas darbu, debatēs sacīja Edvards Smiltēns (AS) pirms viņa atbrīvošanas no Saeimas priekšsēdētāja amata.

Smiltēns atzīmēja, ka viņa vadībā Saeimas zālē, diskutējot un lemjot, ir pavadītas 354 stundas, pieņemti 155 likumi, komisijās nodoti 227 likumprojekti un kopumā vērtēti ir 1958 priekšlikumi. Līdzšinējais Saeimas spīkers norādīja, ka deputāti strādājuši gana raiti un dinamiski.

Smiltēna ieskatā 52 Saeimas sēdēs esot izdevies radīt konstruktīvu un lietišķu gaisotni, veidojot civilizētas, korektas debates un civilizētas savstarpējās attiecības. Viņš pauda, ka ir centies vadīt sēdes objektīvi un neitrāli, dodot vienlīdzīgas iespējas paust savu viedokli gan pozīcijas, gan opozīcijas pārstāvjiem.

Smiltēns, atskatoties uz padarīto, uzsvēra, ka viņa vadībā parlamenta darbs kļuvis konstruktīvāks, lietišķāks. Tāpat pausta skaidra, aktīva, nelokāma Latvijas nostāja starptautiski, kā arī stingrs un nelokāms atbalsts Ukrainai.

Smiltēns novēlēja jaunajam Saeimas priekšsēdētājam un arī Prezidija locekļiem turēt augstu parlamenta pašcieņu. Pēc viņa vārdiem, tieši parlamentam jābūt ideju un rīcības centram, kas virza valsti uz priekšu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta "Jaunā vienotība" (JV), ZZS un "Progresīvie", savukārt JV iepriekšējie partneri - AS un Nacionālā apvienība - ir nonākuši opozīcijā.