Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Saistībā ar starptautisku izmeklēšanu Lietuvā veikta kratīšana Darba partijas birojā

© pexels.com

Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas otrdien veica kratīšanu parlamenta opozīcijā esošās Darba partijas galvenajā birojā un izņēma dokumentus, vēsta portāls "15min.lt".

Lietuvas Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Gintare Vitkauskaite-Šatkauskiene ziņu aģentūrai ELTA apstiprināja, ka kratīšana ir saistīta ar starptautisku izmeklēšanu, kuru pārrauga Eiropas Prokuratūra (EPPO).

Darba partijas priekšsēdētāja vietnieks Viktors Fjodorovs ELTA teica, ka otrdienas vakarā no partijas jurista uzzināja par "zināmām procesuālām darbībām galvenajā birojā".

Kā stāstīja partijas parlamenta frakcijas vadītājs, jurists nav precizējis, ar kādu lietu vai kādām personām saistīta izmeklēšana.

Tomēr politiķis apliecināja, ka Darba partija kā juridiska persona nekādā veidā nav iesaistīta konkrētajā lietā.

Uz jautājumu, vai izmeklēšana varētu būt saistīta ar Darba partijas līderiem kā atsevišķām personām, Fjodorovs atzina, ka viņam par to neesot informācijas.

EPPO deleģētais prokurors Darjus Karčinsks ziņu aģentūrai BNS apstiprināja, ka ir sākta izmeklēšana, tomēr nekomentēja tās raksturu. Par izmeklēšanu atbildīgs ir EPPO deleģētais prokurors Vītauts Kukaitis.

Darba partijas frakcijā Seimā ir septiņi deputāti, un partijai ir viens mandāts Eiropas Parlamentā.

Krievijā dzimušā uzņēmēja un miljonāra Viktora Uspaskiha 2003.gadā dibinātā partija gadu gaitā ir bijusi iesaistīta dažādos skandālos.

Darba partiju Apelāciju tiesa pagājušā gada beigās atzina par vainīgu vērienīgajā koncerna "MG Baltic" (tagad "MG grupe") politiskās korupcijas lietā. Iepriekš partija bijusi iesaistīta grāmatvedības datu viltošanas skandālā.