Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Politika

Kariņš: Man nav neērti par to, ko esmu darījis

© Ģirts Ozoliņš/MN

Bijušais premjers un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš pagaidām nav publiski komentējis Valsts kontroles revīzijas rezultātus.

Otrdien, tas ir, dienu pirms tam, kad Valsts kontrole publiskoja savus secinājumus, K. Kariņš uz LTV žurnālista jautājumu, vai viņš gatavs uzņemties atbildību par lidojumiem, sacīja:

"No mana viedokļa raugoties, esmu darījis visu, lai aizstāvētu mūsu valsts intereses. Man nav neērti par to, ko esmu darījis. Vai sistēmā ir pilnveidojamas lietas, es to pieļauju. Tagad tas ir kā sports, kur visi mēģina izteikties. Mūsu valstī, mums ir jāsaprot, ja gribam, lai mūs sadzird, mums ir jākustas divreiz ātrāk. Ja gribam, lai mūsu balsi sadzird starptautiski, ir jābūt divreiz skaļākiem. Dievs dod, ka tā balss nenozūd no skatuves."

Portāls NRA jau rakstīja, ka trešdien publiskotie Valsts kontroles revīzijas rezultāti liecina, ka, izmantojot speciālos lidojumus arī gadījumos, kad valstī nebija izsludināta ārkārtējā situācija un kad samērojamā laikā bija pieejamas regulāro komercreisu alternatīvas, ir veikta nelikumīga rīcība ar valsts budžeta līdzekļiem, kas pēc Valsts kontroles veiktajām aplēsēm papildus veido vismaz 221 566 eiro valsts budžeta izdevumus.

Tāpat pieļauta neekonomiska rīcība, kas pēc Valsts kontroles veiktajām aplēsēm ir papildus radījusi vismaz 323 688 eiro ES Padomes izdevumus. Tādējādi nav ievērots Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums.

Vairāk šeit