Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Latvijas basketbolistiem jāaptur ieskrējusies Čehija

© F64

Latvijas basketbola izlase šovakar, plkst. 18.30 aizvadīs Eiropas čempionāta finālturnīra trešo spēli, "Arēnā Rīga" tiekoties ar Čehijas valstsvienību, kas pirmajās divās spēlēs svinējusi pārliecinošas uzvaras pār Igauniju un Ukrainu.

Latvijas izlases basketbolisti finālturnīru sestdien sāka ar uzvaru pār Beļģiju (78:67), bet svētdien kaimiņvalstu duelī vairāk nekā desmit tūkstošu skatītāju klātbūtnē trešajā ceturtdaļā salūza pret Lietuvu, mačā piedzīvojot neveiksmi ar 49:68. Čehijas valstsvienība sestdien jau pirmajā puslaikā ielika drošus pamatus uzvarai pār Igauniju, visā mačā uzvarot ar 80:57, bet svētdien arī gana pārliecinoši tika galā ar Ukrainas izlasi (78:64).

Abos mačos rezultatīvākais čehiem bijis Stambulas "Fenerbahce Ulker" spēlētājs Jans Veselijs, bet galvenie palīgi bijuši naturalizētais amerikānis Bleiks Šilbs, Tomāšs Satoranskis, Petrs Benda un Pavels Pumprla. Pēc aizvadītajām divām spēlēm Čehijas izlase ir pārāka gandrīz visos statistikas rādītājos, izņemot soda metienus (čehiem tikai 56,3%) un bloķētos metienus (latviešiem 5,0 vidēji mačā). Vairākos rādītājos čehi ir starp Top 5 visā turnīrā.

Latvieši metienu precizitāti krietni pabojāja vakar pret lietuviešiem, tomēr vismaz no soda metienu līnijas Latvijas izlase ir bijusi starp precīzākajām (27/33, 4. vieta turnīrā). Visbēdīgāk izskatās rezultativitātes rādītājs - 63,5 punkti, kas dod 22. vietu, un cīņas zem groziem - 33,0 atlēkušās bumbas, kas dod 21. vietu turnīrā. Punktu guvēji Latvijas izlasē sadalījušies ļoti līdzvērtīgi - vidēji 10,0 punkti mačā ir Kasparam Bērziņam, kuram ar 9,5 un 8,5 seko attiecīgi Dairis Bertāns un Mārtiņš Meiers. Cīņa zem groziem labākais ir Rolands Freimanis (7,0), rezultatīvajās piespēlēs - Jānis Strēlnieks (5,0), bet bloķētājos metienos - Mareks Mejeris (2,0).

D grupas trešā spēļu diena sāksies plkst. 15.30, kad laukumā dosies Lietuvas un Beļģijas izlases, bet vēlajā vakara spēlē plkst. 21.30 tiksies Ukrainas un Igaunijas basketbolisti, kas pagaidām vienīgie šajā grupā ir bez uzvarām.