Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Jonasam Nīderlandē otrā vieta, cīņa par titulu jāatliek uz pēdējo posmu

© MX Pro Foto

Šodien Nīderlandē startēja pasaules motokrosa čempionāta priekšpēdējais posms, kur pirmajā braucienā lieliskas sacīkstes padevās latviešu cerībai Paulam Jonasam, kurš MX2 klasē izcīnīja uzvaru. Otrā braucienā viņam septītā vieta, kas vēl neļāva kopvērtējumā garantēt čempiona titulu.

Atgādināsim, ka kvalifikācija Jonasam galīgi nepadevās, jo sportists krita un finišu sasniedza vien 19. vietā. Tikmēr viņa sīvākais konkurents Džeremijs Sīvers finišēja ceturtajā vietā.

Pirmā brauciena starts Paulam padevās lielisks, jo, startējis no 19. vietas, Pauls devīto reizi šajā sezonā izcēla startu un izvirzījās brauciena vadībā. Sestajā aplī Jonasu apdzina komandas biedrs Horhe Prado, taču pēc diviem apļiem Pauls atkal izvirzījās vadībā. Brauciena turpinājumā Jonasam cieši astē sēdēja Prado, kurš brauciena beigās jau noķēra Paulu, taču pēdējos apļos mūsu braucējs nedaudz kāpināja tempu un izcīnīja uzvaru. Otrais finišēja Prado, bet trešais - kvalifikācijas uzvarētājs Tomass Kovingtons. Jonasa sīvākais konkurents cīņā par MX2 čempiontitlu Džeremijs Sīvers finišēja piektajā vietā.

Līdz ar to šobrīd Jonasa pārsvars pār Sīveru sasniedzis 49 punktus, un, lai kļūtu par čempionu, Jonasam otrajā braucienā jāizcīna par vienu punktu vairāk nekā Sīveram.

Otrajā braucienā startu izcēla Konrāds Mjūzs, kamēr Jonass turējās ap desmito vietu. Pēc pieciem apļiem vadībā bija izvirzījies Jonasa komandas biedrs Prado, bet Pauls bija aizcīnījies līdz septītajai vietai. Tikmēr trešais bija Jonasa sīvākais konkurents Sīvers. 11.aplī Sīvers apdzina Mjūzu, nokļūstot otrajā vietā, kamēr Pauls joprojām turējās septītajā vietā, komandas biedram zaudējot 18,8 sekundes.

Nedaudz vēlāk Jonass vienu pozīciju zaudēja, bet drīz vien tika apdzīts Mjūzs un septītā vieta tika atgūta, kamēr cieši astē viņam sēdēja Tomass Kovingtons un Džulians Lībers. Brauciena beigās ļoti ātrs bija Sīvers, kurš noķēra Prado. Pēdējos apļos Sīvers centās apdzīt Prado, taču tas viņam neizdevās. Līdz ar to uzvaru svinēja Prado, Sīvers otrais. Jonasam finišā septītā vieta.

Posmā uzvara Prado, otrais Jonass, bet trešais - Sīvers. Kopvērtējumā līderis ir Pauls, kuram 41 punktu zaudē Sīvers. Atgādināsim, ka maksimālais punktu skaits, ko var iegūt vienā posmā, ir 50.

Sezonas pēdējais posms pēc nedēļas notiks Francijā.