Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Prognozē bukmeikeri: Vai Porziņģis būs NBA Zvaigžņu spēlē

© USA Today Sports / Scanpix

Tuvojoties NBA Zvaigžņu spēles sastāvu paziņošanas brīdim, sporta totalizators "Betsafe" par arvien drošāku uzskata iespēju, ka Kristaps Porziņģis debitēs "All Star" spēlētāju vidū.

Kristaps Porziņģis savu trešo sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā iesāka sensacionāli un ilgāku laiku pat atradās līgas trīs rezultatīvāko spēlētāju vidū. Lai gan sekoja nelielas traumas, izkrišana no ritma un komandas zaudējumu sērija, Porziņģis joprojām ir līgas labāko punktu guvēju vidū, un reti kurais šaubās, ka viņš ir pieteicis sevi NBA zvaigžņu kompānijā. Pēc pusotra mēneša Losandželosā gaidāmajā „All Star” spēlē šī pieteikšanās, visticamāk, notiks arī oficiāli, jo šobrīd ļoti maz kas liecina, ka Porziņģis varētu palikt ārpus Austrumu konferences 12 lielāko zvaigžņu pulka.

Sporta totalizators „Betsafe” Porziņģa tikšanu uz Zvaigžņu spēli vērtē kā ļoti ticamu notikumu, piešķirot tam koeficientu 1,10, kamēr pretējā iespēja saņēmusi koeficientu 6,00. Lai gan Zvaigžņu spēles dalībnieku izvēlē svarīgi ir arī komandas panākumi, kas Ņujorkas „Knicks” ir viduvēji, jāņem vērā arī konteksts - pēc Karmelo Entonija aizmainīšanas cerības uz „Knicks” labu sezonu lielā mērā bija vējā, taču ar Porziņģa palīdzību komanda arī sezonas vidū vēl var atļauties domāt par izslēgšanas spēlēm.

NBA sistēma paredz, ka prestižo iekļūšanu Zvaigžņu spēlē nosaka veseli četri faktori - sākumsastāvu balsojumā piedalās līdzjutēji, mediji un paši spēlētāji, savukārt atlikušās vietas ar septiņiem rezervistiem pēc tam aizpilda NBA klubu treneri. Lai iekļūtu sākumsastāvā, Porziņģim jābūt Austrumu konferences garo spēlētāju trijniekā, un divas vietas jau ir nešaubīgi aizņemtas - jānotiek apokalipses cienīgai katastrofai, lai tās neieņemtu Lebrons Džeimss un Jannis Adetokunbo. Savukārt uz trešo vietu ir divi izteikti kandidāti, proti, Porziņģis un Filadelfijas centrs Džoels Embīds, kurš iepriekšējos kontrolrezultātos līdzjutēju balsojumā bija nedaudz priekšā latviešu spēlētājam.

„Betsafe” bukmeikeri labākas izredzes objektīvi piedēvē Embīdam, norādot, ka Porziņģa iekļūšana Zvaigžņu spēles sākumsastāvā ir vērta ar koeficientu 2,50, kamēr pretējais notikums novērtēts ar koeficientu 1,49. Embīds pagaidām aizvada statistiski nedaudz labāku sezonu, turklāt demonstrējis stabilāku sniegumu, kā arī ir ļoti aktīvs „Twitter” lietotājs, kas viņam noteikti sarūpējis papildu atpazīstamību un līdzjutēju balsis.

Papildus pašai Zvaigžņu spēlei jau tradicionāli norisināsies arī dažādi citu konkursi (tālmetienu konkuress, „Slam Dunk” sacensības un prasmju konkurss). Porziņģis pirms gada bija labākais prasmju konkursā, un liela iespēja, ka viņš tiks aicināts aizstāvēt savu titulu (koeficients 2,00). Bet varbūt Zvaigžņu spēles nedēļas nogalē būs pat divi latvieši? Dāvis Bertāns pēdējo nedēļu laikā „Spurs” sastāvā apliecinājis savas snaipera dotības, un sociālajos tīklos novērojami Sanantonio līdzjutēju aicinājumi līgas vadībai aicināt latviešu uzbrucēju uz tālmetienu konkursu. Iespēja, ka viņš varētu tikt izvēlēts dalībnieku pulkā, gan ir neliela (koeficients 7,00).