Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

IZSTĀDE. Olimpiāde caur fotoobjektīvu

© F64

Tirdzniecības centrā Galerija Centrs šodien atvērta izstāde Divas puses – skatījums uz olimpiādi caur F64 Photo Agency fotoobjektīvu.

Izstādes darbu autors - pieredzējušais F64 Photo Agency un žurnāla Sporta Avīze sporta fotogrāfs Romāns Kokšarovs. Strādājis 15 pasaules hokeja meistarsacīkstēs un 13 basketbola Eiropas čempionātos, iemūžinājis nozīmīgākos sporta notikumus (NBA, NHL, UEFA Čempionu līgas un ULEB Eirolīgas spēles u.c.) visā pasaulē, šoziem Dienvidkorejā Romāns caur fotoobjektīvu tvēra jau astotās olimpiskās spēles. No tūkstošiem uzņemto kadru izstādei izraudzītas unikālas fotogrāfijas, kas spilgti izgaismo spēles un Latvijas olimpiešus.

Ekspozīcija izveidota, iedvesmojoties no ziemas sporta četrgades nozīmīgākā notikuma - olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kuras klātienē un TV ekrānos vēroja simtiem miljonu sporta līdzjutēju.

No Dienvidkorejas uz Latviju atceļoja viens medaļu komplekts. Bronzu Latvijai sagādāja bobslejisti Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Tomēr spēles nav tikai vietas un medaļas. Tas ir spēļu sākums un gals - atklāšana un noslēgums. Cerības un to sagrūšana. Cīņa ar pretiniekiem un sevi. Izdošanās un kļūdas. Starts un finišs, finišs un izstāšanās. Grūti treniņi un svētki - sacensības. Rēķināšana un kļūdas aprēķinos. Jaunība un pieredze. Eiropeiskais un aziātiskais. Cilvēks un daba. Spēles kā izmantota un neizmantota iespēja. Vienota veseluma divas puses ar Romāna Kokšarova acīm.

Izstāde būs apskatāma līdz marta beigām.