Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Gulbis French Open 2018 sāk ar uzvaru kvalifikācijas 1. kārtā

Ernests Gulbis © scanpix.ee

Ernests Gulbis otrdien "French Open" kvalifikācijas turnīru Parīzē sāka ar uzvaru divos setos pār vietējo veterānu Stefanu Robēru - 7:5, 6:4.

Zemā reitinga dēļ Ernestam dalība "French Open" šogad jāsāk no kvalifikācijas turnīra. Pretī stājās 168. vietā ATP rangā esošais francūzis Stefans Robērs. Ar 38 gadus veco tenisistu Gulbis iepriekš bija ticies vienu reizi, 2014. gadā izcīnot uzvaru turnīrā Romā. Uzvara neizpalika arī šoreiz.

Robērs sāka spēli ar servi, taču jau pirmajā geimā, kas pamatīgi ievilkās, to zaudēja - Ernests trīs reizes tika līdz 40:40 un pēc pēdējās arī nobreikoja pretinieku. Iztērējis daudz spēka jau pirmajā geimā, latvietis uzreiz zaudēja savu pirmo servi, uzvarot tikai vienā no izspēlēm otrajā geimā. Astotajā geimā Gulbis vēlreiz zaudēja servi, nonākot iedzinējos ar 3:5, bet nekavējoties atbildēja ar breiku.

Desmitajā geimā Robēram pie 5:4 un bija trīs setbumbas, taču Gulbis smagā cīņā savu servi nosargāja. Neizmantojis izcilas iespējas noslēgt setu, franču veterāns vairs nebija spējīgs kvalitatīvi nospēlēt nākamos divus geimus, kopā tajos uzvarot tikai trīs izspēlēs, un Gulbis ar izmantoja trešo setbumbu, lai noslēgtu pirmo setu savā labā - 7:5.

Otro setu Ernests sāka teicami, divreiz nobreikojot Robēru un ātri panākot 4:0. Sestajā geimā breiks padevās arī francūzim, kurš nebija tālu no tā arī nākamajā. Gulbis nosargāja trīs Robēra breikbumbas un panāca 4:3. Uzreiz sekoja otrais geims mačā, kad pretinieks atstāts bez nevienas uzvarētas izspēles, un pie 5:3 Gulbim pie pretinieka serves bija divas mačbumbas, ko gan Robērs nosargāja. Desmitajā geimā Gulbis mazliet paspēlējās ar uguni, ātri nonākot iedzinējos ar 15:40, taču nosargāja servi un izcīnīja uzvaru gan setā (6:4), gan visā mačā.

Šī bija pirmā no trim kvalifikācijas kārtām, kas jāpārvar, lai spēlētu pamatturnīrā. Nākamajā kārtā Gulbim būs jātiekas ar spāņa Enrikes Lopesa-Peresa (ATP 209.) un itālieša Stefano Travaljas (ATP 145.) pāra uzvarētāju.