Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Ostapenko pirmā pretiniece Parīzē - ukrainiete Kozlova

© scanpix.ee

Aļonai Ostapenko "French Open" titula aizstāvēšanas misija sāksies ar maču pret Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu, noskaidrojās trīs dienas pirms turnīra sākuma notikušajā izlozē. Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova pirmajā cīņā sacentīsies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Aļona Ostapenko pirms pagājušā gada triumfa Parīzē bija bez uzvarām - 2016. gadā zaudējot kvalifikācijas pirmajā mačā, bet 2017. gadā pamatturnīra pirmajā cīņā. Ostapenko pērn "French Open" uzvarēja, turnīru spēlējot ar 47. numuru pasaules rangā. Šogad Latvijas tenisa līdere Francijā ieradās pagājušā gada čempiones godā un rangā esot 5. vietā.

Arī Anastasija Sevastova savu labāko rezultātu "Roland Garros" kortos sasniedza pirms gada, kad tika līdz 3. kārtai. Sevastova "French Open" spēlējusi jau piecas reizes, debitējot 2009. gadā un sakrājot pieticīgu 3-5 bilanci.

Lai arī abas mūsu tenisistes ir starp izsētajām, kas garantē pirmos divus mačus spēlēt pret neizliktajām spēlētājām, šogad "French Open" turnīrs ir īpašs ar daudz bīstamām neizsētajām tenisistēm, kuras mūsu spēlētājas varēja dabūt pretiniecēs jau 1. kārtā - viņu pulkā eksčempiones Serēna Viljamsa un Svetlana Kuzņecova, kā arī Viktorija Azarenka.

Neviena no minētā trio mūsu tenisistēm 1. kārtā netika, bet Ostapenko 2. kārtā var sacensties ar Azarenku. Tāds mačs notiks gadījumā, ja Ostapenko apspēlēs Katerinu Kozlovu, bet Vika tiks galā ar Kateržinu Sinjakovu.

Ostapenko ar ranga 66. vietā esošo Kozlovu ir tikusies divreiz, viņai zaudējot abās iepriekšējās spēlēs - 2014. gadā ITF turnīrā Itālijā uz māla seguma ar 3:6, 6:1, 2:6 un 2016. gadā WTA turnīrā Hertogenbošā uz zālāja ar rezultātu 5:7, 2:6.

Savukārt Sevastovai pirmā pretiniece būs no kvalifikācijas turnīra, kas beigsies piektdien. Kvalifikācijas fināla dalībnieces:

"French Open" pamatturnīrs sāksies svētdien, 27. maijā, un 1. kārta tiks spēlēta trīs dienas. Ostapenko un Sevastovas pirmo maču laiki vēl nav zināmi.

Tikmēr rīt ap plkst. 14:00, kas būs trešā spēle no 11:00, kvalifikācijas finālu spēlēs 2014. gada pusfinālists Ernests Gulbis, kuram tikšanās ar Itālijas tenisistu Alesandro Džanesi.