Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Sports

Vecvagars pamet VEF un pārceļas uz Poliju

© f64

Latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars nākamajā sezonā pārstāvēs Polijas basketbola klubā Ščecinas "King Wilki Morskie", vēstī klubs.

"Viņš joprojām ir jauns, taču jau iekrājis lielu pieredzi. Kasparam bijusi iespēja spēlēt augstākajā līmenī Eiropā Kauņas "Žalgira" sastāvā. Lietuvā viņš tika izmantots labi. Kaspars ir labs metējs, viņš vienmēr pārstāvēja jauniešu izlases, nupat bija pieaugušo izlasē. Kaspars vienmēr uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem saspēles vadītājiem Eiropā, taču karjerā patraucējuši savainojumi. Nonācām pie secinājuma, ka "Wilki Morskie" ir laba vieta, lai atkal sāktu augšupejošu līkni karjerā. Viņam ir meistarība, viņš ir ambiciozs un izsalcis - tādu spēlētāju mēs tieši meklējām," jauniegūto papildinājumu komentēja "Wilki Morskie" galvenais treneris Mindaugs Budzinausks.

Iepriekšējās divas sezonas Vecvagars pārstāvēja "VEF Rīga", taču pirmajā no tām jau sezonas ievadā guva savainojumu, pēc kura atgriezās tikai pagājušajā sezonā. VTB Vienotajā līgā Vecvagars pagājušajā sezonā vidēji 14 minūtēs guva 5,8 punktus un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu, bet Latvijas čempionātā aizsargam vidēji 17 minūtēs 6,9 punkti, 2,1 rezultatīva piespēle un 1,1 atlēkusī bumba.

"Lēmums pievienoties "King Wilki Morskie" bija ļoti viegls, jo man bija iespēja satikties un izrunāties ar treneri Budzinausku, kurš pastāstīja savu vīziju. Vēlos izdarīt visu iespējamo, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras. Vēlos aicināt visus komandas līdzjutējus izbaudīt basketbolu un atbalstīt komandu. Kopā varam šo sezonu padarīt lielisku," kluba mājaslapā citēts Vecvagars.

24 gadus vecais Vecvagars 2010. gadā devās uz Kauņu, noslēdzot ilgtermiņa līgumu ar Kauņas "Žalgiri", sākotnēji spēlējot jaunatnes komandā un otrajā komandā, bet 2012./2013. gada sezonu pavadot īrē Panevēžas "Lietkabelis" sastāvā. No 2013. līz 2016. gadam Vecvagars bija "Žalgira" sastāvā, trīsreiz kļūstot par Lietuvas čempionu un divu sezonu laikā piedaloties 22 ULEB Eirolīgas spēlēs. 2014./2015. gada sezonas laikā Vecvagars piedzīvoja krustenisko saišu plīsumu, ilgu laiku pavadot rehabilitācijas procesā un nespēlējot.

Vecvagars pārstāvējis visu vecumu jaunatnes izlases, 2010. gadā izcīnot U18 bronzu, bet 2013. gadā izcīnot sudrabu U20 čempionātā. 2011. gadā Vecvagars pārstāvēja Latviju pasaules U19 čempionātā. Pieaugušo valstsvienības sastāvā Vecvagars piedalījās 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Polijas lielākās ostas pilsētā Ščecinā valsts ziemeļrietumos pie Baltijas jūras bāzētais klubs "King Wilki Morskie" tika izveidots 2004. gadā, komandas mājvieta ir 2014. gadā atklātā "Azoty" arēna, kurā ir vietas teju septiņiem ar pusi tūkstošiem līdzjutēju. Pagājušajā sezonā "jūras vilki" ar 18 uzvarām 32 spēlēs ieņēma septīto pozīciju, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina nākamās finālistes Ostrovas "Stal" pārākumu. Pagājušajā sezonā komandu pārstāvēja kādreizējais Vecvagara komandas biedrs "Žalgira" jaunatnes sistēmā Taurs Jogēla, kurš 2016./2017. gada sezonā spēlēja Rīgas "Baronā".