Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Latvijas U-21 futbola izlase EČ kvalifikācijas turnīru uzsāk ar uzvaru pār Sanmarīno

© Pixabay.com

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlase otrdien Jūrmalā svinēja uzvaru 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē, pieveicot vienaudžus no Sanmarīno.

Latvija bija pārāka ar rezultātu 2:0 (1:0).

Vārtus guva Dario Šits un Bruno Melnis.

Pirmajā puslaikā vairāk uzbruka Latvijas futbolisti, taču Sanmarīno komanda atbildēja ar bīstamiem uzbrukumiem, un vārtus varēja gūt abas komandas.

38.minūtē pēc Lūkasa Vapnes tālsitiena viesu vārtsargs Pjetro Amiči atsita bumbu, taču pirmais pie tās bija Kristiāns Kaušelis, kurš no laukuma gala līnijas bumbu sita vārtu virzienā. Pie tās tika Šits, kurš ar otro sitienu raidīja to vārtos, panākot 1:0.

Arī otrajā puslaikā vairāk vārtu gūšanas momentu bija mājiniekiem, taču bumba vārtos nenonāca līdz pat 86.minūtei, kad augļus deva 68.minūtē izdarītās spēlētāju maiņas, Kristoferam Rēķim nomainot Kaušeli un Artjoma Puzirevska vietā laukumā nākot Melnim.

Rēķis no labās puses pa zemi iespēlēja bumbu soda laukumā, Šits atmeta bumbu pa sitienam Melnim, kurš raidīja bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī.

90.minūtē viesi palika mazākumā, kad savu otro dzelteno kartīti spēlē saņēma Marko Pazolīni. Viņš pārkāpa noteikumus, neļaujot vienatnē ar Amiči izskriet Latvijas izlasē aktīvākajam uzbrukumā šajā mačā Šitam.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs sastāvā ir iekļāvis 21 spēlētāju no astoņiem Latvijas klubiem un divām Itālijas komandām.

Martā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles Turcijā, ar 3:0 uzvarot Ziemeļmaķedoniju un ar 0:1 piekāpjoties šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecei Gruzijai.

Abas izlases U-21 vecuma grupas kvalifikācijā vienā grupā ielozētas otro reizi pēc kārtas. Iepriekšējā ciklā Latvija Rīgā uzvarēja Sanmarīno ar 2:0, bet izbraukumā mačs noslēdzās bez vārtu guvuma.

Kvalifikācijas turnīru Latvija turpinās septembrī, savā laukumā spēlējot ar Itāliju un izbraukumā - ar Norvēģiju. Vienā apakšgrupā ar latviešiem ir arī Turcija un Īrija.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Ņikita Parfjonovs ("Metta"), Sergejs Vilkovs ("Tukums 2000"/"Telms"), Klāvs Bethers ("Catania", Itālija);

Aizsargi: Jegors Novikovs ("Auda"), Ralfs Maslovs ("Jelgava"), Oskars Vientiess, Kārlis Vilnis, Mikus Vasiļevskis (visi - "Metta"), Rūdolfs Reingolcs ("Tukums 2000"/"Telms"), Niks Sliede ("Valmiera");

Pussargi: Maksims Fjodorovs ("Liepāja"), Kristofers Rēķis, Lūkass Vapne, Bruno Melnis (visi - "Metta"), Oļģerds Raščevskis, Kristiāns Kaušelis, Artūrs Ostapenko (visi - Salaspils "Super Nova"), Gļebs Žaleiko ("Daugavpils"), Kaspars Anmanis ("Tukums 2000"/"Telms");

Uzbrucēji Artjoms Puzirevskis ("Metta"), Dario Šits ("Parma", Itālija).