Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Latvijas kausa pagājušā gada uzvarētājas "Metta" futbolistes pusfinālā tiksies ar "Audu"

© Dmitrijs Suļžics/F64

Latvijas kausa izcīņas pusfinālā pagājušā gada uzvarētājas "Metta" futbolistes spēkosies ar "Audu", vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmdien notikušajā izlozē "Metta" futbolistes pusfinālā, kas paredzēts septembra sākumā, tika ielozētās ar "Auda" vienību, bet otrā pārī spēkus mēros "Rīga" un "Iecava".

Ceturtdaļfinālā "Metta" pagājušā gada fināla atkārtojumā savā laukumā ar rezultātu 3:2 pārspēja Liepājas Futbola skolu. Uzvaru nesošie vārti tika gūti 85.minūtē, kad bumba nonāca viešņu vārtos pēc liepājnieces Līgas Brigmanes pieskāriena.

Savukārt "Auda", pamatlaikam noslēdzoties neizšķirti 1:1, pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 guva panākumu pār "Super Nova" un Latvijas kausa pusfinālā iekļuva pirmo reizi vēsturē.

Savu pirmo Latvijas kausa pusfinālu sasniedza arī "Iecava", kas izbraukumā ar 2:0 uzvarēja "Jelgavu", bet Latvijas čempionvienība "Rīga" ar viesos ar 4:0 pārliecinoši apspēlēja "Olaini", uzvarētāju rindās divus vārtus gūstot Anastasijai Čermirtānei.

Turnīra fināls plānots 4. oktobrī.

Latvijas kausa izcīņa sieviešu komandām tiek izspēlēta kopš 2014.gada. Visās sezonās līdz 2021.gadam turnīrā uzvarēja Rīgas Futbola skola, 2022.gadā pie titula tika "Rīga", bet pērn pirmo reizi trofeju ieguva "Metta" futbolistes.