Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

"Ghetto Games" skolu tūre: Iedvesma jauniešiem izvēlēties aktīvu dzīvesveidu

© Publicitātes foto

"Ghetto Games" dosies ikgadējā skolu tūrē, kuras mērķis ir veicināt fizisko aktivitāšu kultūru un iedvesmot jauniešus pievērsties veselīgākam dzīvesveidam. No 25. marta līdz aprīļa vidum komanda apmeklēs deviņas skolas visā Latvijā.

Skolu, kurās viesosies "Ghetto Games", saraksts ir sekojošs:

  1. Iecavas vidusskola,

  2. Vecumnieku vidusskola,

  3. Pilsrundāles vidusskola,

  4. Lielvārdes pamatskola,

  5. Ikšķiles vidusskola,

  6. Salas vidusskola,

  7. Ābeļu pamatskola,

  8. Strenču pamatskola un

  9. Rencēnu pamatskola.

Katras skolas apmeklējuma laikā skolēniem būs iespēja iesaistīties dažādās sporta aktivitātēs, ieskaitot futbola un basketbola turnīrus, stiepšanās un iesildīšanās nodarbības, kas noslēgsies ar motivējošām uzrunām un diskusijām par veselīga dzīvesveida nozīmi.

"Šī tūre ir daudz vairāk nekā tikai sporta pasākumu sērija," atzīst Raimonds Elbakjans, Ghetto Games kustības galvenā persona. "Mūsu mērķis ir iedegt motivācijas dzirksti šajos skolēnos. Ar pavisam citādu sporta stundu - ar humoru, komandas garu un draudzību, ko sniedz sports, kā arī saturīgām un izglītojošām sarunām. Tā ir iespēja jauniešiem atklāt un attīstīt savu potenciālu caur fiziskām aktivitātēm, kas sniedz pamatu ne tikai sporta prasmēm, bet arī dzīves prasmēm - sadarbībai, disciplīnai un mērķtiecībai.”

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadiem valsts budžeta finansējuma ietvaros.