Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Spāņu portāls: Jānis Timma pievienosies "Baskonia"

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Spāņu portāls gigantes.com vēstī, ka ULEB Eirolīgas klubs Vitorijas "Baskonia" vienojies par trīs gadu līgumu ar Latvijas valstsvienības uzbrucēju Jāni Timmu. Basketbolists Sportacentrs.com norādīja, ka notiek sarunas ar vairākiem klubiem un oficiāli šobrīd jauns līgums nav parakstīts.

"Baskonia" šobrīd atrodas trešajā vietā Spānijas čempionātā, bet vēl atlikušas piecas spēles regulārajā sezonā. Savukārt ULEB Eirolīgā dalība jau noslēgta, jo ceturtdaļfinālā ar 0-3 nācās atzīt Maskavas CSKA pārākumu. Pēc šīs sezonas līgums ar klubu beigsies pamata sastāva vieglajam uzbrucējam Adamam Hangam, un 28 gadus veco ungāru basketbolistu lenc vairāki citi superklubi.

Gigantes.com vēstī, ka "Baskonia" jau atradusi aizvietotāju Hangam - "Spurs" draftēto (#59, 2011) ungāru uzbrucēju aizvietošot Jānis Timma, kurš pēdējās divas sezonas pavadījis Sanktpēterburgas "Zenit" rindās.

"Aģents veic pārrunas ar vairākiem klubiem, neko vairāk šobrīd pateikt nevaru," ceturtdienas rītā, vaicāts komentēt parādījušos informāciju, sacīja Timma. "Pagaidām oficiāli nekas nav parakstīts."

Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

"Baskonia" pieder ilgtermiņa licence dalībai ULEB Eirolīgā, līdz ar to arī nākamajā sezonā komanda noteikti startēs Eiropas prestižākajā klubu turnīrā.

24 gadus vecais Timma, uz kuru tiesības Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pieder Orlando "Magic", šajā sezonā ULEB Eiropas kausā vidēji guva 16,2 punktus, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas un atdeva 2,9 rezultatīvas piespēles, bet VTB līgā līdz šim izcēlies ar 13,6 punktiem, 4,0 bumbām un 2,6 piespēlēm.

Timma un "Zenit" jau pavisam drīz viesosies Rīgā, jo VTB līgas ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas komanda tiksies ar "VEF Rīga". Pirmās divas spēles 1. un 3. maijā paredzētas Krievijā, bet trešā un, ja nepieciešams, arī ceturtā cīņa notiks Rīgā 6. un 8. maijā.