Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

"Knicks" atradusi jauno ģenerālmenedžeri

© nba

Par Nacionālās basketbola asociācijas kluba Ņujorkas "Knicks" ģenerālmenedžeri kļūs Skots Perijs, kurš līdz šim bija Sakramento "Kings" viceprezidents basketbola jautājumos, vēsta ESPN.

Jūnija noslēgumā Ņujorkas "Knicks" atlaida kluba prezidentu Filu Džeksonu, kura vadībā komanda uzvarēja 80, bet zaudēja 166 spēlēs, bet ar ceturto numuru draftēja latvieti Kristapu Porziņģi. Pēc pieņemtā lēmuma sākās jauna ģenerālmenedžera meklēšana, jo Stīvs Milzs tika paaugstināts līdz prezidenta amatam.

Saņemot atļauju no Sakramento "Kings", ceturtdien notika tikšanās starp Skotu Periju un Ņujorkas "Knicks" nometni, un pusēm izdevies vienoties par sadarbību, tādējādi Perijs kļūšot par "Knicks" ģenerālemendžeri. Sadarbība gan pagaidām nav oficiāla, jo abiem klubiem jāvienojas par atlīdzību, kas pienāksies "Kings" par Perija palaišanu.

Lai gan Milzs būs galvenais Ņujorkas "Knicks" pārraudzītājs, Perijam tiks piešķirta rīcības brīvība ikdienas lēmumos, kas saistīti ar basketbola pusi. Ņujorkas "Knicks" meklēja ģenerālmenedžeri, kurš nevēlēsies pilnībā pārveidot līdzšinējo vadības sastāvu un kurš spēs veiksmīgi sadarboties ar priekšnieku Milzu.

Aprīlī Perijs tika atbrīvots no Orlando "Magic" ģenerālmenedžera asistenta amata, taču tikai dažas dienas vēlāk ar viņu līgumu noslēdza Sakramento "Kings". Tādējādi Perijs kļuva par ģenerālmenedžera Vlades Divaca labo roku un palīdzēja klubam ar piekto numuru draftēt saspēles vadītāju De'Āronu Foksu. Brīvo aģentu tirgū "Kings" piesaistīja veterānus Džordžu Hilu, Vinsu Kārteru un Zaku Rendolfu.

Scanpix

Perijs strādājis arī Sietlas "SuperSonics", Oklahomsitijas "Thunder" un Detroitas "Pistons" klubu vadībās. Viņš palīdzēja ģenerālmenedžerim Džo Dumarsam no "Pistons" izveidot Nacionālās basketbola asociācijas čempionvienību un komandu, kas katru sezonu sacenšas par titulu.

Iepriekš starp Ņujorkas "Knicks" ģenerālmenedžera amata kandidātiem bija Deivids Grifins, kurš ieņēma identisku amatu Klīvlendas "Cavaliers" organizācijā, palīdzot komandai trīs gadu laikā sasniegt trīs finālus un 2016. gadā izcīnīt pirmo titulu vēsturē. Tomēr Grifins no sadarbības atteicās, jo nebija apmierināts ar faktu, ka nevarēs izvēlēties savus cilvēkus, kuri viņam palīdzēs, un ka viņam nepiederēs gala vārds ar basketbolu saistītajos jautājumos.

Pašlaik ģenerālmenedžera pienākumi ir Milza rokās, un viņa vadībā Ņujorkas "Knicks" parakstījusi līgumu uz četriem gadiem par 71 miljonu dolāru ar aizsargu Timu Hārdeveju junioru. Lēmums šokējis cilvēkus gan "Knicks" organizācijā, gan arī līgā. Vienība vēlas sastāvu veidot no jauniem basketbolistiem, un pārbūves centrālā figūra būšot Kristaps Porziņģis.