Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģis par spēli: Vēl sliktāk mest nav iespējams

© USA TODAY Sports/ SCANPIX

Atgriešanās ierindā Kristapam Porziņģim individuāli izvērtās katastrofāla – no spēles aizmesti garām visi 11 metieni, gūts tikai viens punkts, pieļautas divas kļūdas un jau trešajā ceturtdaļā sakrātas četras piezīmes. Pats Porziņģis gan nezaudē optimismu un priecājas par izcīnīto uzvaru pār Bostonas "Celtics" (102:93).

"Manis dēļ šī spēle bija līdzīga. Citādi, domāju, mums vajadzēja uzvarēt ar lielāku pārsvaru - ja es būtu aizvadījis labāku spēli un pirmajā puslaikā trāpījis metienus," ar smaidu sejā sacīja Kristaps Porziņģis. "Otrajā puslaikā izgāju laukumā un centos darīt pareizas lietas, taču pieļāvu pāris kļūdu, nerealizēju metienus un vienkārši nevarēju atrast savu ritmu. Maikls Bīzlijs mani šodien piesedza."

"Pēc tam, kad pieļāvu pēdējo kļūdu [pēc kuras Porziņģis uz neilgu laiku devās uz ģērbtuvēm un laukumā, līdzīgi kā citi pamatsastāva spēlētāji, vairs neatgriezās], man vienkārši vajadzēja nedaudz nomierināties. Emocijas spēles laikā lēkāja, un tas man nebija labs brīdis. Jo īpaši tādēļ, cik ļoti vēlējos komandas labā izdarīt ko labu. Kolīdz biju uz rezervistu soliņa, varēju tikai atbalstīt komandas biedrus. Un to es arī darīju," Porziņģis turpināja."

"Nemaz nejutos slikti," latvietis sacīja, ka priekšnojautas tik katastrofālam mačam nebija. "Godīgi sakot, iesildīšanās metienu laikā jutos labi. Kādi seši metieni bija tādi, kad bumba vienkārši izgriezās no groza. Šī bija viena no tām reizēm, kad nekas nekrita iekšā. Kobe saka, ka tu aizmet garām 100% metienu, kurus tu neizdari. Šodien es aizmetu garām visus 100%. Vēl sliktāk mest īsti nav iespējams. Ar nepacietību gaidu rītdienas spēli."

Porziņģim sēžot uz soliņa, par galveno varoni spēles beigu daļā kļuva viņa dublieris Maikls Bīzlijs, kurš guva 32 punktus (2p. 12/19, 3p. 1/1, 1p. 5/6). Vaicāts, kad viņš sāka just, ka viņa roka ir karsta, Bīzlijs atbildēja sev ierasti pašpārliecinātā manierē: "1989. gada 9. janvārī [savā dzimšanas dienā]. Esmu šeit, lai palīdzētu savai komandai. Neatkarīgi no tā, kas tai ir nepieciešams - punkti, atlēkušās bumbas, aizsardzība -, cenšos, cik spēju."Sezonu "Knicks" sāka ar trim zaudējumiem pēc kārtas un bezierunu sakāvi Bostonā (89:110), taču "Celtics" galvenajam trenerim Bredam Stīvensam ņujorkiešu progress nav pārsteigums: "Bīzlija un Makdermota iesaistīšanās no soliņa viņiem ir devusi vēl divus basketbolistus, uz kuriem spēlēt.

Ne tikai basketbolistus, kuri var radīt plašumu un uzņemties trešā vai ceturtā spēlētāja lomu, bet gan galotnē, kad tas ir visvairāk nepieciešams, veidot spēli. Domāju, ka Kortnijam Lī ir labākā sezona kādā laika posmā. Un, pieliekot Kailu O'Kvinu un Enesu Kanteru, kuri jebkuru nogalinās zem groza, iegūstam labas komandas recepti."