Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Bertānam trīs punkti, ''Spurs'' papildlaikā pieveic Jūtu un turpina uzvaru sēriju

© USA Sports Today / Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio „Spurs”, ar 124:120 pieveicot Jūtas „Jazz” un krietni uzlabojot savas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Ar karjeras rezultatīvāko spēli izcēlās „Spurs” uzbrucējs Lamarkuss Oldridžs.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja astoņas minūtes, kurās guva trīs punktus (2p. 0/1,3p. 1/2). Viņam arī divas atlēkušās bumbas un viena pārtverta bumba, taču arī divas kļūdas. Dāvja +/- rādītājs šoreiz bija neitrāls. Pēc trīs spēļu sērijas bez gūtiem punktiem Bertānam šī ir jau trešā spēle pēc kārtas ar vismaz vienu trāpītu tālmetienu.

Bertāns spēlēja tikai pirmajā puslaikā un savu vienīgo precīzo metienu realizēja puslaika pēdējā minūtē, tobrīd panākot 54:49 „Spurs” labā.

Mačs pārsvarā tika aizvadīts, rezultātam attīstoties līdzvērtīgi, un arī pēdējās ceturtdaļas sākumā „Spurs” pārsvars bija tikai daži punkti. Šoreiz pēdējā ceturtdaļa izvērtās ļoti rezultatīva, un „Jazz” tajā guva 41 punktu. „Spurs” gan tāpat bija tuvu uzvarai pamatlaikā, jo veterāns Manu Džinobili 17 sekundes pirms beigām panāca 110:106.

Taču Jūtai ar tālmetienu uzreiz atbildēja debitants Donovans Mičels, pievelkot līdz minimumam. „Spurs” savos soda metienos nekļūdījās, taču Jūtai tāpat vēl palika laiks pēdējam uzbrukumā, kurā Mičels atkal parādīja debitantam apbrīnojamu aukstasinību un pēc pāriešanas pāri laukuma centram pats iemeta tālmetienu, panākot 114:114 un papildlaiku.

Papildlaikā ar diviem tāliem divpunktu metieniem izcēlās Petijs Milzs, bet pusminūti pirms beigām sešu punktu pārsvaru Sanantonio panāca Lamarkuss Oldridžs. Šoreiz uzvaru izdevās noturēt, pieveicot „Jazz” ar 124:120. Tā bija Sanantonio pirmā uzvara pār Jūtu šosezon aizvadītajās četrās spēlēs („Jazz” gan tāpat patur priekšrocības, ja abas komandas pabeigs sezonu ar vienādu uzvaru skaitu), turklāt „Spurs” ar šo uzvaru perfekti noslēgusi sešu mājas spēļu sēriju, gūstot uzvarsa visās sešās spēlēs.

„Spurs” kopvērtējumā saglabā sesto vietu Rietumos, jo šonakt uzvaras guva arī „Thunder” un „Nuggets”, bet „Clippers” zaudēja Indiānā un no izslēgšanas pozīcijas atslīdējusi vēl tālāk, šobrīd no ”Spurs” atpaliekot jau par piecām uzvarām.

„Spurs” rindās šonakt ar 45 punktiem labākais bija Oldridžs, kuram tā bija karjeras rezultatīvākā spēlē. 28 punktus viņš guva jau pirmajā puslaikā, un „Spurs” uzvaru sērijā Oldridžs vidēji mačā sametis 32 punktus. 25 punktus pievienoja Milzs, bet Džinobili sameta 18 punktus. Jūtas sastāvā Mičels savāca 35 punktus, 14 no tiem ceturtajā ceturtdaļā, tiesa, arī izdarīja 36 metienus no spēles. Rikijam Rubio tikmēr 20 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles, bet Rudijam Gobēram un Derikam Feivorsam neizdevās parūpēties par pārsvaru cīņā zem groziem - „Spurs” savāca par 15 atlēkušajām bumbām vairāk.