Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Izlases uzbrukumu papildina Rihards Bukarts, prom Andersons

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Līdz 2017. gada pasaules čempionāta hokejā pirmajai spēlei pret Dāniju mūsu valstsvienībai atlikušas 24 dienas un sešas pārbaudes spēles. Šodien izlases nometni papildināja Ziemeļamerikā spēlējušais Rihards Bukarts, bet prom devās Toms Andersons.

Rihards Bukarts pāri okeānam devās 2013. gadā un aizvadīja trīs sezonas Rietumu hokeja līgā, kas ir viena no trim spēcīgākajām junioru līgām Kanādā. Individuāli veiksmīgākā bija otrā, kad uzbrucējs 62 spēlēs Brendonas "Wheat Kings" rindās guva 33 vārtus un savāca 74 punktus, savukārt 16 izslēgšanas mačos pievienoja vēl 18 punktus.

Pagājušās sezonas beigās viņš noslēdza līgumu ar Portlendas "Pirates", debitējot Amerikas Hokeja līgā, tādējādi palīdzība Latvijas izlasei tika atteikta tālāka mērķa labad. Vasarā Nacionālās hokeja līgas kluba Floridas "Panthers" (Bukarts piedalījies tā jauno spēlētāju nometnē) fārmklubs mainīja atrašanās vietu, un Bukarts aizvadīja 14 spēles Springfīldas "Thunderbirds" rindās, izceļoties ar trim piespēlēm.

Tomēr sezonas lielāko daļu 21 gadu vecais uzbrucējs pavadīja ECHL jeb Ziemeļamerikas trešajā līgā. Pārstāvot Mančestras "Monarchs", viņš 37 mačos guvis 16 vārtus un savācis 33 punktus, kā arī 26 soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +7.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

"Monarchs" izslēgšanas spēlēs iekļuva kā Ziemeļu divīzijas ceturtā labākā komanda, 72 mačos sakrājot 85 punktus, tomēr Bukarts atgriezies Latvijā un pievienojies izlases nometnei pirms pasaules čempionāta. Tādējādi pirmo reizi pieaugušo valstsvienībā vienlaikus ir brāļi Bukarti - Rihards un Roberts, kurš spēlējis četros pasaules čempionātos, pērn septiņās spēlēs sakrājot četrus punktus.

Līdz ar Bukarta ierašanos prom no nometnes devies 23 gadus vecais uzbrucējs Toms Andersons, kurš sezonu aizvadīja Šveices pēc spēka otrajā līgā, "Thurgau" rindās aizvadot 42 spēles, iemetot piecus vārtus un savācot 24 punktus. Tas viņam deva piekto vietu komandā. Andersons piedalījās vienā no četrām pārbaudes spēlēm.