Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bukmeikeru prognozes par Latvijas izlases sniegumu hokeja čempionātā neiepriecina

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

„Betsafe” bukmeikeri pirms gaidāmā pasaules čempionāta hokejā uzskata, ka Latvijas izlasei ir niecīgas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, taču atkal grūtības var sagādāt soda minūšu skaits.

Latvijas hokeja izlase PČ ceturtdaļfinālā nav spēlējusi kopš 2009. gada un pagājušā gada turnīru pabeidza ar tikai vienu uzvaru septiņās spēlēs, tiesa, trīsreiz tika zaudēts pēc papildlaikā vai bullīšos, kas kopsummā deva 13. vietu. Šajā pavasarī izlases vadību uzņēmies panākumiem bagātais kanādietis Bobs Hārtlijs, turklāt šis arī būs pirmais lielās izlases turnīrs kopš LHF vadības maiņas.

Taču „Betsafe” bukmeikeri Latvijas izlases izredzes elites divīzijā vērtē līdzīgi kā iepriekšējos gados - vieta ceturtdaļfinālā tiek uzskatīta par ļoti mazticamu notikumu, bukmeikeri šādam notikumam piemērojuši koeficientu 5,45. Tāpat arī izkrišana no elites divīzijas būtu visai liels pārsteigums, jo Latvijas pārstāvētajā A grupā pārliecinošas pastarītes lomā būs Itālija. Latvijai tiek paredzēta cīņa par sesto vietu ar Dāniju, abu izlašu izredzes tiek vērtētas vienādi, kamēr Vāciju bukmeikeri uzskata par nedaudz spēcīgāku izlasi, turklāt jāņem vērā arī šīs valstsvienības mājinieces statuss.

Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Savukārt sešas galvenās favorītes nav mainījušās jau vairākus gadus. Par galveno favorīti tiek uzskatīta Kanādas izlase, pašreizējā pasaules čempione. Kanādiešu iespējas atkārtoti iegūt zelta medaļas novērtētas ar koeficientu 5,00. Zviedrija tiek uzskatīta par Kanādas galveno konkurenti, kamēr Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase ir saņēmusi tādu pašu koeficientu par zelta medaļu iegūšanu kā Somija, pagājušā gada fināliste.

Taču vienā ziņā gan Latvijai tiek paredzēts līderes statuss - soda minūtēs. Pirms gada PČ Latvijas izlase ar 114 minūtēm bija visrupjākā komanda turnīrā, neskatoties uz to, ka vairākas citas komandas aizvadīja pat par trim spēlēm vairāk. Savukārt pirms diviem gadiem Latvijas izlase nopelnīja 110 soda minūtes, un tikai Francijai toreiz bija vairāk. Iespēja, ka arī šogad tiesneši uz noraidīto spēlētāju soliņa visbiežāk sūtīs tieši latviešus, novērtēta ar koeficientu 3,00. Par sīvāko Latvijas „konkurenti” šajā ziņā tiek uzskatīta Baltkrievija ar koeficientu 4,50.

Latvijas izlasei ar vārtu gūšanu klājās visai pieticīgi arī pārbaudes spēlēs, un 42 spēlētāju sarakstā, kurā ir ticamākie kandidāti uz rezultatīvākā PČ spēlētāja godu, neviena Latvijas izlases pārstāvja nav. Bukmeikeri uzskata, ka labākās izredzes kļūt par PČ ražīgāko punktu guvēju ir Kanādas uzbrucējam Markam Šeifelem, Vinipegas „Jets” pārstāvim, kurš šosezon NHL izcēlās ar veseliem 82 punktiem, ieņemot septīto vietu līgā.

scanpix

Savukārt Latvijas rindās par galveno favorītu uz rezultatīvākā spēlētāja godu tiek uzskatīts Lauris Dārziņš, bukmeikeri favorīta statusa iegūšanai piemērojuši koeficientu 3,00. Pagājušajā PČ Lauris savāca veselus desmit punktus septiņās spēlēs, aizvadot savu rezultatīvāko turnīru Latvijas izlases rindās. Tāpat Kaspara Daugaviņa izredzēm bukmeikeri piešķīruši koeficientu 4,00, savukārt Mika Indraša izredzēm tiek piemērots koeficients 5,00. No vienīgā Latvijas NHL pārstāvja Zemgus Girgensona bukmeikeri sagaida vairāk spēli aizsardzībā, bukmeikeri norāda, ka izredzēm kļūt par rezultatīvāko spēlētāju viņam tiek piemērots koeficients 15,00.