Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons: Zinu, ka varu vairāk, esmu gatavs to pierādīt

© Scanpix.ee

"Esmu ieguldījis lielu darbu šajā vasarā - gan uz ledus, gan ārpus tā. Koncentrējos uz metiena uzlabošanu - tā ir lieta, kurā man jākļūst labākam," pēc līguma parakstīšanas ar Nacionālās hokeja līgas klubu Bufalo "Sabres" intervijā amerikāņu radiostacijai "WGR 550" sacīja Zemgus Girgensons.

Sazvanīts fiziskā treniņa laikā, veicot pievilkšanās vingrinājumus, Girgensons tika izprovocēts atbildēt, kāds ir maksimālais skaits reižu, ko hokejists var pievilkties: "Neesmu darījis šo uzdevumu uz maksimumu jau sen. Droši vien 20-25 reizes varētu pēc kārtas vidējā satvērienā."

"Noteikti esmu sajūsmā par iespēju atgriezties Bufalo. Komanda izskatās ļoti labi - ir jauns treneru štābs, daudz papildinājumu sastāvā," Zemgus uzskata, ka komandas līdzjutējiem būtu jābūt sajūsmā par komandas nākotnes perspektīvu. "Domāju, ka divu gadu līgums bija labākais variants abām pusēm. Man tas dod vairāk miera, lai nesatrauktos par nākamo sezonu un vienkārši varētu spēlēt hokeju."

"Kluba vadība zina, ka esmu universāls un varu spēlēt abās [gan centrā, gan kreisajā malā] pozīcijās. Ko vairāk varēs pateikt treniņnometnē, kur arī redzēsim, kāda pozīcija man vislabāk derēs. Katrā no šīm pozīcijām ir savi plusi un mīnusi. Man noteikti patīk spēlēt centrā, bet daļu karjeras esmu spēlējis arī malā, tāpēc jūtos komfortabli gan tur, gan tur. Ja vien varu dot ieguldījumu komandai, ar to man pietiek."

"Spēlējot kā centram, noteikti ir lielāka atbildība. Man patīk spēlēt aizsardzībā, palīdzēt vārtu tuvumā. Kā malējais nevaru tik daudz palīdzēt," Zemgus liek saprast, ka tomēr vairāk gribētu spēlēt kā centrs. "Virknējumu sastāvs ir atkarīgs no treneriem un ģenerālmenedžera. Noteikti vēlos uzlabot savus statistikas rādītājus - tā ir viena no lietām, kas man buksējusi pēdējos gados. Neesmu priecīgs par saviem rādītājiem. Zinu, ka varu dot komandai vairāk, un esmu gatavs to pierādīt."

Scanpix.ee

"Esmu ieguldījis lielu darbu šajā vasarā - gan uz ledus, gan ārpus tā. Koncentrējos uz metiena uzlabošanu - tā ir lieta, kurā man jākļūst labākam. Vasarā paveicu lielisku darbu," Girgensons norādīja, kam pievērsis pastiprinātu uzmanību vasarā. Vaicāts, vai viņš tic, ka var gūt 20 vārtus jaunajā sezonā, Zemgus atbildēja apstiprinoši.

Zemgus atzina, ka Latvijā šovasar nav bijis ilgu laiku: "Piedalījos pasaules čempionātā, bet tagad aizbraukšu uz māsas kāzām uz pāris dienām un tad jau atpakaļ uz Bufalo, lai sagatavotos treniņnometnei."