Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Rīgas "Dinamo" izbraukumu pabeigs Hantimansijskā

© Sputnik/ SCANPIX

Četru spēļu izbraukuma sēriju noslēgs Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas "Dinamo", kas Sibīrijas pilsētā Hantimansijskā tiksies ar vietējo "Yugra". Mača sākums paredzēts plkst. 17:00 pēc Latvijas laika, tā tiešraidi varēsiet vērot kanālā "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" sezonu sāka ar neveiksmēm pret Omskas "Avangard" (1:3) un Novosibirskas "Sibir" (1:2), bet pēdējā spēlē ar 5:3 pārspēja Astanas "Barys", būdama vadībā pat ar 4:0. Diemžēl arī Kazahstānā turpinājās traumas - iepriekšējās spēlēs rīdzinieki zaudēja uzbrucējus Miķeli Rēdlihu, Tīdžeju Galjardi un Koltonu Gilīsu, bet pret "Barys" kājas lūzumā iedzīvojās aizsargs Guntis Galviņš.

Savukārt Hantimansijskas "Yugra" sezonu sākusi ar mājas spēļu sēriju, vispirms pagarinājumā ar 2:1 pārspējot Čerepovecas "Severstal" un pēc tam atzīstot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (1:3) un Maskavas "Spartak" (2:6) pārākumu. Kamēr "Dinamo" rindās rezultatīvākie ir Miks Indrašis (3+1) un Denijs Kristo (2+2), "Yugra" sastāvā ar trim vārtiem atzīmējies 29 gadus vecais uzbrucējs Antons Kovaļovs, kurš pagājušā gada novembrī pārgāja no Podoļskas "Vityaz".

"Mūsu komandā šobrīd ir psiholoģiskā ziņā grūts brīdis," pēc neveiksmes pret "Spartak" sacīja bijušais Ufas "Salavat Yulaev" galvenais treneris Igors Zaharkins, kurš pie "Yugra" stūres stājās martā. "Mums nesokas spēle. Mēs ielaižam ātrus vārtus. Mums ir ļoti daudz zaudētu ripu, individuālu kļūdu, kuras var skaidrot ar augsto spriedzi, kuru mēs, treneri, radām. Tādēļ mums tagad nepieciešams nomierināties un sākt visu no sākuma: parastākie gājieni, vienkāršākās kombinācijas. Tas komandai dos kustību, nepieciešamo pārliecību, un tad mēs spēsim mainīt situāciju mūsu labā. Visas ripas ielaidām pretuzbrukumos pēc bērnišķīgām kļūdām, kuras KHL nav pieļaujamas."

Sputnik/ SCANPIX

Neapmierināts bija arī uzbrucējs Konstantīns Majorovs: "Mums vajadzēja izdarīt pareizos secinājumus, taču pēc iepriekšējās spēles to acīmredzot bija maz. Atkal pieļāvām vienas un tās pašas kļūdas. Joprojām slikti aizsargājamies, zaudējam savus spēlētājus un no tā arī zaudējam iniciatīvu. Domāju, ka no šīs spēles beidzot gūsim mācību. Jāsitas katrā spēlē un līdz pēdējai minūtei."

Iepriekšējā sezonā Hantimansijskas "Yugra" ar 66 punktiem 60 spēlēs Austrumu konferencē palika 13. vietā, piekto gadu pēc kārtas neiekļūstot Gagarina kausā, un visā līgā 29 komandu konkurencē ierindojās 25. pozīcijā. Rīgas "Dinamo" ar 58 punktiem bija priekšpēdējā. Savstarpējās spēlēs labāk sekmējas mājiniecēm - "Yugra" rīdziniekus savā laukumā uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas un septiņos mājas mačos piedzīvojusi tikai divus zaudējumus.

Pirmo mājas spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, kad uzņems Maskavas "Spartak".