Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Ozoliņš: Ir brīži, kad trenerim pat asariņa nobirst

© F64

Pārsteigumi hokejā ir daudz un būs vēl daudz. Pirmajās pārbaudes spēles un sezonas sākumā likās, ka visu esmu sapratis, taču hokejā ir vēl daudz lietas, kas var pārsteigt, intervijā 900 sekundēm sacīja NHL Stenlija kausa ieguvējs un pašreizējais "Rīgas Dinamo" treneris Sandis Ozoliņš.

Pēdējā "Rīgas Dinamo" spēlē komanda spēja izcīnīt uzvaru vien spēles papildlaikā. Pēc Ozoliņa domām, šādas spēles parāda treniņu darba augļus: "Ir brīži, kad trenerim pat asariņa nobirst. Ir liels prieks par spēlētājiem un komandu kas ar savu neatlaidīgo darbu ir spējuši kaut ko iemācīties."

Par "Dinamo", veiksmes formulu treneris nosauc ātru un agresīvu spēli, kas var pārsteigt otru komandu: "Galvenais ir likt pretiniekam kļūdīties pirmajam."

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990. gadā Rīgas «Dinamo» sastāvā, bet nākamā gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu ar 30. numuru izvēlējās Sanhosē «Sharks». Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, bet 1996. gadā kopā ar Kolorādo «Avalanche» viņš izcīnīja Stenlija kausu.

Līdz 2008. gadam Ozoliņš pārstāvēja arī Karolīnas «Hurricanes», Floridas «Panthers», Anaheimas «Mighty Ducks» un Ņujorkas «Rangers» vienību.

Ozoliņš 2009. gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas «Dinamo» komandai. Kopš šīs sezonas Ozoliņš ir "Dinamo" galvenais treneris.