Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzdevums Ufā – pārtraukt piecu zaudējumu sēriju

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Piecus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušais Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien pulksten 17:00 izbraukumā tiksies ar Ufas "Salavat Yulaev", kas sezonu sākusi ar četrām uzvarām septiņās cīņās. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Rīgas "Dinamo" pēdējās piecas spēles aizvadīja savā laukumā, gūstot tikai četrus vārtus un paliekot bez punktiem. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots piektdien, ar 0:6 kaunpilni piekāpjoties Astanas "Barys". Visi vārti tika ielaisti pirmo 40 minūšu laikā, un pēc otrās trešdaļas komanda tika izsvilpta.

Galvenais treneris Sandis Ozoliņš pēc neveiksmes norādīja, ka pretinieks komandu saplosījis, neatstājot nekādas cerības. Tomēr Ozoliņš nevēlējās kritizēt padotos, sakot, lai ādu nost dīrājot viņam. Ozoliņa vadībā Rīgas "Dinamo" atrodas turpat, kur pabeidza pagājušo sezonu - pēdējā vietā Rietumu konferencē.

Pieci punkti deviņās spēlēs ir skumja aina, taču visi punkti savākti izbraukumā, un šodien rīdzinieki atgriežas viesos, pulksten 17:00 tiekoties ar Ufas "Salavat Yulaev". Sāncenši aizvadījuši septiņas cīņas, savācot 12 punktus un ieņemot astoto vietu Austrumu konferencē.

31. augustā Ufas "Salavat Yulaev" savā laukumā ar 11:3 sagrāva "Sochi", bet trīs dienas vēlāk ar 6:0 tika pārbraukts pāri Ņižņekamskas "Neftekhimik". Pirmajā graujošajā panākumā ar 2+2 izcēlās Envers Ļisins, bet otrā mačā 1+2 savāca Iļja Zubovs.

Romāns Kokšarovs / f64

Zubovs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Omskas "Avangard" un 44 spēlēs savāca 17 punktus, ir komandas rezultatīvākais spēlētājs ar vieniem vārtiem un desmit punktiem. Tādējādi septiņos mačos viņš savācis vairāk nekā pusi no pagājušās sezonas guvuma.

30 gadus vecā Zubova tuvākais sekotājs ir zviedrs Līnuss Ūmarks, kurš iemetis divus vārtus un savācis deviņus punktus. Neierasti, bet Ufas "Salavat Yulaev" labākais snaiperis ir aizsargs - dānis Filips Larsens guvis piecus vārtus un savācis septiņus punktus. Viņš trīs reizes realizējis vairākumu, taču tas nav iespaidīgākais - vidēji mačā Larsens laukumā pavada 25:46 minūtes.

Ufas "Salavat Yulaev" vārtu drošība šosezon nodota kanādieša Bena Skrivensa rokās. Viņš pērn sargāja Minskas "Dinamo" vārtus un bija viens no labākajiem Kontinentālajā hokeja līgā, bet šosezon pārcēlies uz austrumiem. Piecās spēlēs Skrivenss izcīnījis četras uzvaras, aizvadījis vienu sauso maču un atvairījis 92,6% pretinieku metienu. Karjeras laikā Skrivenss pārstāvējis četras Nacionālās hokeja līgas komandas - Toronto "Maple Leafs", Losandželosas "Kings", Edmontonas "Oilers" un Monreālas "Canadiens".

Izbraukuma turpinājumā Rīgas "Dinamo" dosies uz Sočiem, Helsinkiem, Kazaņu un Ņižņekamsku. Kopā ar komandu atkal ir kanādiešu centra uzbrucējs Brendons Makmilans, kurš bija devies mājās, lai būtu kopā ar ģimeni un sagaidītu tās papildinājumu.

Savukārt Somijā rīdzinieku rindas varētu papildināt uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš turpina atlabt no savainojuma. Helsinkos mačs tiks aizvadīts 16. septembrī. Savukārt nākamā mājas spēle 25. septembrī pret Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kunlun Red Star".