Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Vai "Dinamo" izdosies pirmo reizi uzvarēt mājās?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas 50 dienu laikā izcīnījis tikai vienu uzvaru, šovakar pulksten 19:30 uzņems Čerepovecas "Severstal", kam pagājušajā nedēļā zaudēja izbraukumā. Savukārt mājās "Dinamo" ir vienīgā komanda līgā, kas nav tikusi pie punktiem – astoņi zaudējumi pēc kārtas. Tiešraide kanālā TV6.

Kopš 28. augusta, kad Rīgas "Dinamo" noslēdza sezonas pirmo izbraukumu, komanda aizvadījusi 18 spēles un izcīnījusi tikai vienu uzvaru, viesos ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Bratislavas "Slovan". Tas bija vienīgais mačs, kurā rīdzinieki iemeta vairāk par divām ripām, kamēr divās spēlēs nācies samierināties ar palikšanu sausā.

Tomēr galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc iepriekšējā zaudējuma sacīja, ka mazā rezultativitāte esot mazākā bēda - daudz vairāk uztraucot rupjās kļūdas. Pirms divām dienām ar 1:3 tika zaudēts Ņižņijnovgorodas "Torpedo", un pirmie vārti ielaisti pašā ievadā. Gints Meija uz pretinieku zilās līnijas zaudēja ripu, sekoja pretuzbrukums divatā pret vienu, un arī lietuviešu vārtsargs Mants Armalis nebija glābējs.

Jēgas skatīties Rietumu konferences kopvērtējumā nav - Rīgas "Dinamo" izredzes kaut atstāt pēdējo vietu ar katru dienu paliek arvien mazākas un mazākas. Priekšā atrodas Maskavas "Spartak", kas sakrājis par 13 punktiem vairāk. Ja pretinieki zaudētu četras spēles pēc kārtas, bet "Dinamo" tiktu pie četrām uzvarām, rīdzinieki vienalga būtu pēdējie. Un der atcerēties, ka pašlaik "Dinamo" kontā ir nieka trīs uzvaras.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Savukārt astotā vieta ir vēl tālāk - Čerepovecas "Severstal" ir 24 punktu attālumā. Pirms četrām dienām izbraukumā tika zaudēts ar 1:3. Laukumā valdīja skatāms hokejs, un savas iespējas labāk realizēja "Severstal", otrajā trešdaļā panākot divu vārtu pārsvaru. Kapteinim Mikam Indrašim izdevās samazināt deficītu, bet pēdējā minūtē ripa lidoja tukšajos rīdzinieku vārtos.

Svētdien Čerepovecas "Severstal" iemeta piecus vārtus, bet piedzīvoja zaudējumu - 5:6 bullīšos pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 0:3, taču viesi nepadevās un atspēlējās. Neizšķirtu 49. minūtē panāca Valērijs Vasiļjevs, kurš pirms tam bija realizējis vairākumu. Tomēr "Severstal" nespēja realizēt nevienu no pieciem bullīšiem.

23 gadus vecais aizsargs Vasiļjevs aizvadīja lielisku maču, kopā savācot trīs punktus un vienā mačā teju dubultojot visas sezonas veikumu - tagad viņam ir septiņi punkti. Starp uzbrucējiem Aleksandrs Bumagins un Maksims Ribins izcēlās ar divām piespēlēm. Pie punkta tika arī Čerepovecas "Severstal" rezultatīvākais spēlētājs Dmitrijs Kagarļickis.

Viņa atrāviens no tuvākajiem sekotājiem ir liels - ja Kagarļickis ir savācis 22 (9+13) punktus, tad Bumagina kontā ir 16 (3+13). Desmit punktu robežai pārkāpuši arī Pāvels Černovs un Daniils Vovčenko. Vārtos pirmais numurs ir slovāks Jūliuss Hudāčeks, kurš pret rīdziniekiem aizvadīja lielisku maču. Sezonas griezumā viņš ticis galā ar 92,8% pretinieku metienu un divas reizes nosargājis vārtus neieņemtus.

Rīgas "Dinamo" misija Čerepovecā bija vienkārša - jāaptur pretinieku pirmā maiņa, jāiemet vairāk par diviem vārtiem, un uzvara būs rokās. Nesanāca nekas no tā. Kā ar uzdevuma pildīšanu veiksies savās mājās? Sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.