Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Izlases kandidātos 9 no "Dinamo" un 4 no Latvijas čempionāta

Ivars Punnenovs © Sputnik/Scanpix

Latvijas valstsvienība hokejā no 9. līdz 11. novembrim Francijā piedalīsies pārbaudes turnīrā, kurā sacentīsies ar mājiniekiem, slovēņiem un baltkrieviem. Šodien publiskots izlases sastāvs, kurā iekļauti divi vārtsargi, desmit aizsargi un 14 uzbrucēji.

Latvijas izlase turnīra ievadā spēkosies ar Baltkrieviju, kam sekos mačs pret slovēņiem, bet noslēgumā pretī stāsies laukuma saimniece Francijas valstsvienība. Pirms turnīra - pirmdien un otrdien - komanda trenēsies Rīgā. Kopā ar galveno treneri Bobu Hārtliju uz ledus būs arī Ģirts Ankipāns un Artis Ābols.

Kandidātu sarakstā visplašāk pārstāvēts Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" - vārtsargs Jānis Kalniņš, aizsargi Uvis Balinskis un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris un Roberts Lipsbergs. Bija plānots, ka sastāvā būs arī Vitālijs Pavlovs, tomēr izmaiņas ieviesis savainojums.

Četri hokejisti šo sezonu pavada Latvijas čempionātā - uzbrucēji Gatis Gricinskis, Sandis Zolmanis un Martins Lavrovs pārstāv čempionu "Kurbadu", kas veikmsīgi spēlēja Kontinentālajā kausā, bet Kirils Galoha pārstāv HS "Rīga" komandu. Pirms sezonas viņam bija līgums ar Rīgas "Dinamo", kas tika lauzts. Pēcāk uzbrucējs bija Francijā, tomēr neizturēja pārbaudes laiku.

Sastāvā iekļauta arī virkne hokejistu, kuri spēlē ārzemēs - vārtsargs Ivars Punnenovs no Šveices, aizsargi Eduards Jansons no Krievijas, Maksims Ponomarenko no Zviedrijas, Kalvis Ozols no Norvēģijas un Artūrs Salija no Slovākijas, uzbrucēji Rodrigo Ābols un Linards Mazurs-Mago no Zviedrijas. Kā arī Čehijas klubā "Zlin" spēlējošā Latvijas trijotne - Ralfs Freibergs, Roberts un Rihards Bukarti.

Kandidātu sarakstā iekļauti deviņi hokejisti, kuri spēlēja 2017. gada pasaules čempionātā, un astoņi spēlētāji, kuri valstsvienības rindās pagaidām nav debitējuši, tostarp HK "Rīga" trijotne un "Kurbada" uzbrucēji Sandis Zolmanis un Martins Lavrovs.

Latvijas izlases kandidātu saraksts

Vārtsargi: Jānis Kalniņš (Rīgas "Dinamo") un Ivars Punnenovs ("SCL Tigers", Šveice).
Aizsargi: Uvis Jānis Balinskis (Rīgas "Dinamo"), Ralfs Freibergs ("HC Zlin", Čehija), Kristaps Zīle (Rīgas "Dinamo"), Roberts Kaļķis (HK "Rīga"), Renārs Kārkls (HK "Rīga"), Eduards Hugo Jansons ("Neftyanik Almetievsk", Krievija), Maksims Ponomarenko ("Timra IK", Zviedrija), Kalvis Ozols ("Kongsvinger", Norvēģija), Pauls Svars (HK "Rīga") un Artūrs Salija ("HC Nove Zamky", Slovākija).
Uzbrucēji: Rodrigo Ābols ("Orebro HK", Zviedrija), Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Frenks Razgals, Oskars Batņa, Emīls Ģēģeris, Roberts Lipsbergs (visi Rīgas "Dinamo"), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi "HC Zlin", Čehija), Kirils Galoha (HS "Rīga"), Sandis Zolmanis, Gatis Gricinskis, Martins Lavrovs (HK "Kurbads") un Linards Mazurs-Mago ("Aker/Strangnas", Zviedrija).

Euro Ice Hockey Challenge kalendārs

Datums Laiks Vieta Spēle
9. novembris 17:30 Seržī Latvija - Baltkrievija
10. novembris 17:30 Seržī Latvija - Slovēnija
11. novembris 19:00 Amjēna Latvija - Francija