Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" iespaidīgā spēlē piedzīvo minimālu zaudējumu pret vareno SKA

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas turnīrā vienu no labākajām spēlēm sezonā aizvadījusi Rīgas ''Dinamo'', kas tikai ar minimālu 2:3 piekāpās līgas pārliecinošajai līderei Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Sanktpēterburgas SKA.

Jau pirms šīvakara spēles maz bija cilvēku, kam bija šaubas, ka Sanktpēterburgas SKA kļūs par regulārās sezonas uzvarētāju - Znaroka un Vītoliņa trenētā vienā bija sakrājusi 76 punktus, bet tuvākā sekotāja Maskavas CSKA bija 21 punkta attālumā. ''Dinamo'' savukārt Ģirta Ankipāna vadībā desmit spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras, bet vēl trīs gadījumos pretinieku pārākums atzīts pagarinājumā vai pēcspēles metienu sērijā.

Spēles pirmajās minūtēs bija redzama SKA meistarību, bet ''Dinamo'' pretī lika pārdomātu un disciplinētu spēli aizsardzībā, tāpēc daudz momentu pie Kalniņa vārtiem nebija. Perioda vidusdaļā noraidījumu līdz spēles beigām par uzbrukumu ar celi nopelnīja Edgars Kulda, tomēr rīdzinieki piecas minūtes mazākumā spēlē ļoti labi, un lieliskais SKA vairākums tika lieliski ierobežots.

Īsi pēc izturētā mazākumā ''Dinamo'' iekrita pretuzbrukumā, un vārtu priekšā ar nūju lieliski nospēlēja Jevgeņijs Ketovs, raidot ripu vārtu stūrī. 19. minūtē rīdzinieki spēja sniegt savu atbildi, kad Uvis Balinskis, jau atrodoties uz ledus, izpildīja piespēle Brendonam Makmilanam, kurš ieslidoja zonā un nekavējoties šāva ripu vārtu tuvajā stūrī (1:1). Tādējādi pēc 20 minūtēm uz tablo neizšķirts 1:1.

Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Otrā perioda sākumdaļā ''Dinamo'' pat divas reizes uzspēlēja vairākumā, taču arī mūsējiem spēle piecatā pret četriem nevedās. Tuvojoties trešdaļas noslēgumam, aizvien vairāk izpaudās SKA pārsvars, tādējādi lielākoties spēle risinājās pie Kalniņa vārtiem. 28. minūtē Nikolaja Prohorkina bullīti pēc Kristapa Zīles pārkāpuma atvairīja Jānis Kalniņš, bet tas Prohorkins sekundi pirms perioda noslēguma no zonas vidus raidīja ripu vārtos (2:1).

Trešās trešdaļas sākumā SKA veica spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, bet to izdevās izturēt. 49. minūtē Sergejs Širokovs ar precīzu metienu tuvajā stūrī virs Kalniņa pleca sniedza mājiniekiem divu vārtu handikapu (3:1). ''Dinamo'' arī šādā situācijā nepadevās, vairāk nekā divas minūtes pirms beigām nomainīja Kalniņu pret sesto laukuma spēlētāju, un Denijs Kristo no vārtu priekšas samazināja rezultāta starpību līdz 2:3. Izskaņā SKA arī noraidījums, mūsējiem spēle sešatā pret četriem, tomēr izraut vismaz vienu punktu neizdevās.

''Dinamo'' nākamo spēli aizvadīs 2. novembrī viesos pret Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas ''Dynamo''. Mača sākums pulksten 18:30.